Braint Academy - zakelijk schrijven voor je werk menu

Een taalcursus en dyslexie? / maart 2024

Als je dyslectisch bent heb je moeite met lezen of schrijven. In de praktijk betekent het vaak dat mensen hun werk niet lekker kunnen doen, onzeker worden en soms zelfs faalangst krijgen. Daardoor lopen mensen met dyslexie best vaak carrièrekansen mis.

Iedereen met dyslexie is verschillend. Beter leren schrijven in een klasje werkt vaak niet en individuele trainingen zijn meestal standaard en kort. En precies daar zit ‘m de crux. Als je dyslectisch bent, heb je training nodig die op jou is afgestemd. En waarin je kunt oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ook nadat je training is afgelopen.

Kun je de cursussen van Braint Academy volgen als je dyslectisch bent?

Deze vraag krijgen we regelmatig. Het antwoord is JA. Als je dyslectisch bent, heb je waarschijnlijk al een hele weg afgelegd. Je hebt vast je eigen manier gevonden om ermee om te gaan. Toch is het fijn om meer handvatten te hebben. Om samen met iemand je teksten door te nemen. Iemand die jouw aandachtspunten ziet. En die samen met jou je teksten beter kan maken.

Van onze deelnemers horen we regelmatig dat onze cursus Foutloos schrijven voor je werk helpt bij dyslexie. Deze cursus is gebaseerd op het inslijpen en toepassen van de regels en wordt voor jou op maat gemaakt. Bovendien krijg je een persoonlijke taalcoach die je de hele cursus ondersteunt. Zij geeft uitleg, tips en ezelsbruggetjes. Ook over teksten die je voor je werk schrijft.

De cursus volg je individueel en helemaal online. Je bent dus niet gebonden aan een vaste tijd. Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je werkt eraan op de tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Als je meer tijd nodig hebt, is dit bespreekbaar. We oefenen de regels net zolang tot de stof geen geheimen meer voor je kent.

Bij de cursus ontvang je gratis een E-book. Hierin worden de regels kort en bondig uitgelegd, met veel voorbeelden. Dus géén lange teksten, maar een praktisch naslagwerk.

Informatie

Wil je weten wat Braint Academy voor jou kan doen? Bel ons via 085 401 8136.

Is Nederlands niet je moedertaal en schrijf je teksten voor je werk? / februari 2024

Als je iets vertelt, vallen kleine foutjes in je zinsbouw niet zo op. Als je schrijft, ziet de lezer dit meestal wel meteen. Dat geldt ook voor spelfouten en het gebruik van verkeerde verwijswoorden.

Daarnaast zijn woordkeus en toon in een geschreven tekst erg belangrijk én wil je geen overbodige woorden gebruiken. Een goede zakelijke tekst is dus een korte, bondige tekst waarin alle informatie staat die je lezer nodig heeft en waarin geen fouten zitten.

Wij weten dat dit lastige onderwerpen zijn als Nederlands niet je moedertaal is. Daarom besteden we daar in onze online cursussen extra veel aandacht aan. Er is volop ruimte om te oefenen en je krijgt persoonlijke begeleiding van een ervaren taalcoach. Je traint alle regels en leert ze meteen toepassen in de schrijfopdrachten en in je eigen teksten.

Onze ervaring is dat ook jij zo je schrijfvaardigheid naar een hoger niveau kunt brengen en dat je daarmee je zelfvertrouwen bij het schrijven in het Nederlands kunt vergroten.

Herken je dit en wil je beter zakelijk schrijven in het Nederlands? Kijk dan eens naar onze online cursus Foutloos schrijven voor je werk. Je begint deze cursus met een niveaubepaling. Op basis van je resultaat maken wij voor jou een cursus op maat en kun je, samen met je persoonlijke taalcoach, gericht aan de slag met jouw aandachtspunten.

Zo leer jij precies wat je nodig hebt en wordt schrijven echt leuk.

Scholingsvoucher € 500 voor uitzendkrachten / januari 2024

Werk je als uitzendkracht? Dan heb je één keer per jaar recht op een Scholingsvoucher ter waarde van € 500, die je mag gebruiken voor een opleiding of training die te maken heeft met je werk. Bij Braint Academy kun je bijvoorbeeld cursussen volgen om je spelling, grammatica en schrijfvaardigheid te verbeteren. Je kunt kiezen uit: Correct Nederlands (spelling en grammatica), Zakelijk Schrijven of Zakelijk Engels. Met de voucher volg je zo’n cursus zonder bijbetaling.

Je vraagt de Scholingsvoucher aan via je intercedent. Op 5 februari komen er weer vouchers beschikbaar. Wees er snel bij want op is op! De Scholingsvoucher wordt uitgegeven door van Doorzaam (het fonds voor de uitzendbranche). Meer informatie vind je hier..

Test zakelijk schrijven / januari 2024

Schrijf je teksten voor je werk? Wil je je schrijfvaardigheid verbeteren of ben je gewoon nieuwsgierig? Doe dan onze gratis test zakelijk schrijven. Hierin ontdek je op een speelse manier wat belangrijk is in zakelijk schrijven.

Individuele feedback
De test behandelt 12 onderwerpen in 30 vragen. Nadat je de test hebt gemaakt, zie je direct per onderwerp een feedback op maat. Deze feedback ontvang je ook per e-mail in een PDF-document. Je kunt je op deze pagina aanmelden. Je ontvangt direct je inloggegevens.

Scholingscontract met UWV / november 2023

Braint Academy heeft sinds 1 september jl. een contract met het UWV. Dit betekent dat onze online taalcursussen met begeleiding van een taalcoach, nu ook in het scholingsaanbod van het UWV staan. Heb je een uitkering of volg je een re-integratietraject via het UWV? Dan kun je gebruik maken van je scholingsbudget als je je schrijfvaardigheid Nederlands of Engels wilt verbeteren. Kijk bij onze cursussen voor meer info.

Contact

Oude Parklaan 111
1901 ZZ Castricum

T: 085 401 81 36
E: info@braint.nl

Kvk inschrijving: 92887589


BRAINT ACADEMY BV bezit het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat Braint Academy voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders.


BRAINT ACADEMY BV is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat onze cursussen zijn vrijgesteld van btw.

Crkbo


"Braint" is een wettig gedeponeerd merk in de Benelux onder nummer: 1177933.

Braint Academy bezit het NRTO-keurmerk
NRTO