Braint Academy - zakelijk schrijven voor je werk menu
 • Lesvorm: online met individuele begeleiding
 • Cursusduur: flexibele planning

Schrijf je voor je werk en ben je onzeker over je spelling? Kijk je de regels er wel op na maar vind je het lastig om ze goed toe te passen? In de online cursus Correct Nederlands leer je een tekst zonder fouten te schrijven. Dat hoef je niet alleen te doen. Je persoonlijke taalcoach geeft je feedback, tips en tools. Zo ga je de regels echt begrijpen en kun je ze beter toepassen.

Flexibel en op je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je in die omgeving stap voor stap de taalregels.

Foutloos schrijven voor je werk

 • € 475 all-in
 • flexibele planning
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint bezit het NRTO keurmerk

Inhoud

Dit leer je

 • het spellen van werkwoorden
 • het juiste gebruik van leestekens
 • het gebruik van verwijswoorden (bijvoorbeeld jou/jouw, u/uw, wat/dat/die)
 • het vermijden van formuleerfouten in een zin
 • en nog veel meer

Voordat je begint met de cursus maak je een 0-meting. Hiermee krijgen jij en je taalcoach inzicht in je sterke kanten en in de hiaten in je kennis.

Dit bereik je met de cursus

Je leert in de cursus kritisch te kijken naar je teksten en taalfouten te herkennen en te vermijden. Aan het eind weet je hoe je de regels van de spelling en grammatica kunt toepassen in de teksten die je voor je werk schrijft.

Online taalcoach

Je taalcoach volgt je voortgang en je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach extra aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten en ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Je coach is een bevoegd docent Nederlands met veel ervaring.

Praktische informatie

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is A2 (vmbo, brugklas havo/vwo). Het eindniveau van de cursus is B2/C1 (eind havo/vwo/mbo4).

Cursusduur

Je besteedt in totaal 18 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning. Met een tijdsbesteding van 1,5 uur per week bijvoorbeeld ben je dan 12 weken bezig. Maar korter of langer kan ook. De planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk.

Certificaat

Je rondt de cursus af met een eindtoets. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Bestel je via je werkgever?

Bestel je via je werkgever en wil je eerst een factuur? Dat is mogelijk. Je kunt de gegevens voor de factuur invullen bij de bestelling. Wij passen dan de factuur aan en mailen deze na de bestelling. Als je hier nog vragen over hebt dan kun je ook even bellen met 085 401 8136.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.
.

Bestellen

De cursus kost € 475. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.
.

Reviews

Fatima Bellari - beheerder, caretaker – SSH Student Housing

Beveelt de cursus aan

"Fijn dat er altijd een coach ter beschikking staat en dat er gewerkt wordt met een planning. Zo kun je ook zelf indelen wanneer je aan de cursus werkt. De ene week heb je meer tijd over dan de andere week."

Filiz Ilhan - onderwijsassistent

Beveelt de cursus aan

"Leerzame modules met korte en duidelijke instructies. De taalcoach is erg vriendelijk, voelt meteen vertrouwd. Bedankt voor de ZEER zinvolle cursus!"

Le Chen - PUM

Beveelt de cursus aan

"De taalcoach is geduldig en duidelijk. Ze neemt de tijd om me de feedback te schrijven en alle fouten die ik heb gemaakt uit te leggen. Ik ben voorstander van deze manier van leren. Ik kan de tijd kiezen die mij het beste uitkomt en er het meeste uit kan halen. De theorie-uitleg is ook duidelijk geschreven."

Karin Eenhoorn / projectconsulent Oostwestwonen

Beveelt de cursus aan

"Hele fijne cursus en leerzaam. Taalcoach gaf duidelijke uitleg. "

Erkende kwaliteit NRTO NRTO CRKBO

Heb je vragen?

Wil je een persoonlijk advies? Bel dan met een van onze taalcoaches. Je kunt ons op werkdagen bellen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp.