Braint Academy - zakelijk schrijven voor je werk menu
 • Lesvorm: online met individuele begeleiding
 • Cursusduur: flexibele planning

Schrijf je voor je werk brieven of e-mails in het Engels, maar ben je onzeker over de kwaliteit van je teksten? In de online cursus Zakelijk Engels leer je kritisch te kijken naar je eigen Engelse teksten en fouten te signaleren en te verbeteren. Dat hoef je niet alleen te doen. Je persoonlijke taalcoach geeft je feedback, tips en tools zodat je de regels straks echt begrijpt en naar je eigen werk kunt vertalen.

Flexibel en op je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je schrijfvaardigheid in het Engels. Je coach is een bevoegd docent Engels.

Zakelijk Engels

 • € 575 all-in
 • flexibele planning
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint bezit het NRTO keurmerk

Inhoud

Dit leer je

 • het verschil tussen formeel en informeel Engels
 • actief formuleren, met een zinsopbouw en leestekens die kloppen
 • passende openings- en slotzinnen kiezen voor Engels e-mails
 • goede alinea's maken
 • alinea's combineren in een heldere tekst
 • verschillende soorten teksten schrijven

Als het nodig is, kun je ook je spelling en grammatica bijspijkeren (tenses, verbs, word order, passive, relative clauses). En wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Ook dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die je aanlevert.

Dit bereik je met de cursus

Je hebt in de cursus geleerd om je woordkeus en toon aan te passen aan je doel en je lezer. Je kunt je zinnen kort en bondig formuleren en je kent het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik. Je kunt de juiste grammaticale regels toepassen in een Engelse brief, e-mail of andere tekst.

Online taalcoach

Je taalcoach volgt je voortgang en je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach extra aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten en ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt.

Praktische informatie

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is B1 (mbo, havo/vwo). Het eindniveau van de cursus is B2/C1.

Cursusduur

Je besteedt in totaal 20 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning Met een tijdsbesteding van 1,5 uur per week bijvoorbeeld ben je dan 12 weken bezig. Maar korter of langer kan ook. De planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk.

Certificaat

Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Bestel je via je werkgever?

Bestel je via je werkgever en wil je eerst een factuur? Dat is mogelijk. Je kunt de gegevens voor de factuur invullen bij de bestelling. Wij passen dan de factuur aan en mailen deze na de bestelling. Als je hier nog vragen over hebt dan kun je ook even bellen met 085 401 8136.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.
.

Bestellen

De cursus kost € 575. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.
.

Reviews

Richard Kirch - Athora

Beveelt de cursus aan

"Steeds meer instructies, processen en rapportages zijn Engelstalig in de financiële wereld. Dus je ontkomt er niet aan om bepaalde basisvaardigheden te hebben. Deze vorm van e-learning vind ik zeer prettig, aangezien je de cursus op eigen tempo kan uitvoeren (dus voornamelijk in het weekend). De taalcoach was zeer duidelijk in haar feedback en belangrijk om de puntjes op de ‘i’ te zetten! Dit was de leukste online cursus die ik gevolgd heb! "

Layla Agrandi

Beveelt de cursus aan

"Ik vind deze manier van e-learning erg fijn omdat er vlot gereageerd wordt. Dit maakt het persoonlijk. Aangezien ik veel contact heb met buitenlandse klanten en dit voornamelijk per mail verloopt, kon ik het geleerde direct toepassen in mijn werk. Dit maakt de cursus extra waardevol en zorgt ervoor dat het geleerde ook blijft hangen. "

Stefan van der Lubbe - Manager Operations, Square Four

Beveelt de cursus aan

"De cursus is 'studentvriendelijk' zonder 'gepush'. Doe je veelal naast je drukke baan. Heel goed. Voel me serieus genomen en geholpen. De taalcoach gaf haar feedback op de afgesproken momenten. Enthousiast, motiverend en behulpzaam. "

Medewerker Rabobank

Beveelt de cursus aan

"Prima effectief en efficiënt, ideale mogelijkheid om in een korte periode een 'opfriscursus' te krijgen. Ik merk heel veel zorg en betrokkenheid achter de schermen, en dat maakt het – ondanks de grote fysieke afstand van online studeren – toch weer 'persoonlijker'. De cursus heeft een prima IT-infrastructuur met overzichtelijk dashboard. Zeker waardevol, terecht dat Braint een preferred supplier van de Rabobank is. "

Hans Westenbrink - Rabobank

Beveelt de cursus aan

"I really enjoyed the course. Content and speed suited me well and the feedback was very constructive. I give a 9 for this training."

Micha Strijker

Beveelt de cursus aan

"Een prima manier van e-learning. Veel minder statisch dan een aantal cursussen die ik heb gevolgd , interactie met coach en feedback was echt fijn om te hebben. "

Frédérique Schreurs - Young Capital

Beveelt de cursus aan

"Ik heb veel aan de cursus gehad omdat ik Engels ook dagelijks gebruik op het werk. De cursus is gebruiksvriendelijk en ik heb veel gehad aan de feedback van de taalcoach."

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Wil je de kwaliteit van je Engelse e-mails en andere zakelijke teksten verbeteren maar ook je spelling en grammar een boost geven? Misschien is dan de cursus Foutloos schrijven voor je werk interessant voor jou.

Braint Academy heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met individuele begeleiding. Braint Academy traint als preferred supplier het personeel van onder andere KPN, Rabobank, KLM en ABN AMRO.

Erkende kwaliteit NRTO NRTO CRKBO

Heb je vragen?

Wil je een persoonlijk advies? Bel dan met een van onze taalcoaches. Je kunt ons op werkdagen bellen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp.