Braint Academy - trainingen zakelijk schrijven menu

Zakelijk Engels

flexibele planning

individuele begeleiding

Schrijf je voor je werk brieven of e-mails in het Engels, maar ben je onzeker over de kwaliteit van je teksten? In de online cursus Zakelijk Engels leer je kritisch te kijken naar je eigen Engelse teksten en fouten te signaleren en te verbeteren. Dat hoef je niet alleen te doen. Je persoonlijke taalcoach geeft je feedback, tips en tools zodat je de regels straks echt begrijpt en naar je eigen werk kunt vertalen.

Flexibel en op je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je schrijfvaardigheid in het Engels. Je coach is een bevoegd docent Engels.

Dit doet je taalcoach

Je taalcoach volgt je voortgang en je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach extra aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten en ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Je taalcoach is een bevoegd docent Engels.

Dit leer je

 • het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik
 • actief formuleren, met een zinsopbouw en leestekens die kloppen
 • passende openings- en slotzinnen kiezen
 • goede alinea's maken
 • alinea's combineren in een heldere tekst
 • verschillende soorten teksten schrijven

Als het nodig is, kun je ook je spelling en grammatica bijspijkeren (tenses, verbs, word order, passive, relative clauses). En wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Ook dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die je aanlevert.

Dit bereik je met de cursus

Je hebt in de cursus geleerd om je woordkeus en toon aan te passen aan je doel en je lezer. Je kunt je zinnen kort en bondig formuleren en je kent het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik. Je kunt de juiste grammaticale regels toepassen in een Engelse brief, e-mail of andere tekst.

Zakelijk Engels

 • € 575,- all-in
 • flexibele planning
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint bezit het NRTO-keurmerk

Bestellen

De cursus kost € 575. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Brochure

Wil je de brochure van Zakelijk Engels downloaden? Klik dan op de button hieronder.

Download brochure

Hoe lang duurt de cursus?

Je besteedt in totaal 20 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning Met een tijdsbesteding van 1,5 uur per week bijvoorbeeld ben je dan 12 weken bezig. Maar korter of langer kan ook. De planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk.

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is B1 (mbo, havo/vwo). Het eindniveau van de cursus is B2/C1. Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Wanneer wil je starten?

Na je aanmelding nemen we contact met je op om in overleg met jou de startdatum af te spreken. Je kunt al binnen 2 dagen met de cursus beginnen! Wil je later beginnen? Dan kun je nu al de cursus aanvragen en bepaal je zelf je startdatum.

Wil je een persoonlijk advies? Bel dan met een van onze taalcoaches, telefoon : 085 401 81 36

STAP-budget

Wil je zakelijke Engelse teksten schrijven zonder taalfouten en gebruik maken van je STAP-budget? Dat kan met de cursus Foutloos Engels schrijven voor je werk. Klik op de button hieronder voor meer info.

Foutloos Engels schrijven voor je werk


Toch niet helemaal wat je zoekt?

Wil je eerst aan de slag met de taalregels van het Engels, zodat je zeker weet dat de werkwoordstijden en de woordvolgorde kloppen? Dan is de cursus English Spelling and Grammar interessant voor jou.

Braint heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met individuele begeleiding. Braint traint als preferred supplier het personeel van onder andere KPN, Rabobank, KLM en Aegon.


Braint bezit het NRTO-keurmerk
NRTO

Klanten over braint

"Steeds meer instructies, processen en rapportages zijn Engelstalig in de financiële wereld. Dus je ontkomt er niet aan om bepaalde basisvaardigheden te hebben. Deze vorm van e-learning vind ik zeer prettig, aangezien je de cursus op eigen tempo kan uitvoeren (dus voornamelijk in het weekend). De taalcoach was zeer duidelijk in haar feedback en belangrijk om de puntjes op de ‘i’ te zetten! Dit was de leukste online cursus die ik gevolgd heb! Cijfer: 9 "

Richard Kirch - Athora

"De cursus is 'studentvriendelijk' zonder 'gepush'. Doe je veelal naast je drukke baan. Heel goed. Voel me serieus genomen en geholpen. De taalcoach gaf haar feedback op de afgesproken momenten. Enthousiast, motiverend en behulpzaam."

Stefan van der Lubbe - Manager Operations, Square Four

"Ik vind deze manier van e-learning erg fijn omdat er vlot gereageerd wordt. Dit maakt het persoonlijk. Aangezien ik veel contact heb met buitenlandse klanten en dit voornamelijk per mail verloopt, kon ik het geleerde direct toepassen in mijn werk. Dit maakt de cursus extra waardevol en zorgt ervoor dat het geleerde ook blijft hangen. Cijfer: 10"

Layla Agrandi

"Prima effectief en efficiënt, ideale mogelijkheid om in een korte periode een 'opfriscursus' te krijgen. Ik merk heel veel zorg en betrokkenheid achter de schermen, en dat maakt het – ondanks de grote fysieke afstand van online studeren – toch weer 'persoonlijker'. De cursus heeft een prima IT-infrastructuur met overzichtelijk dashboard. Zeker waardevol, terecht dat Braint een preferred supplier van de Rabobank is."

medewerker Rabobank

"De online cursus is heel fijn omdat je zelf tijd kan inplannen en niet klassikaal verbonden bent. Heb er zeker wat aan gehad en denk dat ik wel vaker een cursus ga volgen bij jullie. Jullie flexibiliteit, accuraatheid en feedback was top!"

Barbera Folkers - SSH, Student Housing

"Fijne en leuke cursus waarmee je vooral door de oefeningen veel leert. Ook fijn om feedback te krijgen van de taalcoach over onderwerpen waar je nog moeite mee had."

Loes Janssen-Jonkers - KPN

"I really enjoyed the course. Content and speed suited me well and the feedback was very constructive. I give a 9 for this training."

Hans Westenbrink - Rabobank

"Ik heb veel aan de cursus gehad omdat ik Engels ook dagelijks gebruik op het werk. De cursus is gebruiksvriendelijk en ik heb veel gehad aan de feedback van de taalcoach."

Frédérique Schreurs - Young Capital

"Een prima manier van e-learning. Veel minder statisch dan een aantal cursussen die ik heb gevolgd , interactie met coach en feedback was echt fijn om te hebben. Cijfer: 9."

Micha Strijker

"Ik was blij met Sandra als taalcoach. Niet alleen gaf ze goede, opbouwende feedback waar ik iets mee kon, zij wist mij ook te prikkelen en te motiveren om steeds het beste uit mijzelf te halen tijdens te cursus, waar ik haar dankbaar voor ben."

"Niet pusherig of erg schools, dus je moet zelf de discipline hebben om aan je opdrachten te werken en je huiswerk te doen. Hoe meer input jezelf geeft, des ter meer en beter feedback gegeven wordt. Ik vind dat prettig werken. Je bepaalt zelf je succes."

"De wijze waarop het schrijven van zakelijke e-mails onder de aandacht gebracht wordt sluit aan bij mijn beeld hoe de opbouw van een zakelijke e-mail zou moeten plaatsvinden."