Braint Academy - zakelijk schrijven voor je werk menu

Schrijf je voor je werk brieven of e-mails in het Engels, maar ben je onzeker over de kwaliteit van je teksten? In de online cursus Zakelijk Engels leer je kritisch te kijken naar je eigen Engelse teksten en fouten te signaleren en te verbeteren. Dat hoef je niet alleen te doen. Je persoonlijke taalcoach geeft je feedback, tips en tools zodat je de regels straks echt begrijpt en naar je eigen werk kunt vertalen.

Dit leer je

 • het verschil tussen formeel en informeel Engels
 • actief formuleren, met een zinsopbouw en leestekens die kloppen
 • passende openings- en slotzinnen kiezen voor Engels e-mails
 • goede alinea's maken
 • alinea's combineren in een heldere tekst
 • verschillende soorten teksten schrijven

Wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die je aanlevert.

Brochure

Download de gratis brochure van Zakelijk Engels.

Flexibel en op je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je schrijfvaardigheid in het Engels. Je coach is een bevoegd docent Engels.

Online taalcoach

Je taalcoach volgt je voortgang en je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach extra aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten en ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt.

Dit bereik je met de cursus

Je hebt in de cursus geleerd om je woordkeus en toon aan te passen aan je doel en je lezer. Je kunt je zinnen kort en bondig formuleren en je kent het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik. Je kunt de juiste grammaticale regels toepassen in een Engelse brief, e-mail of andere tekst.

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is B1 (mbo, havo/vwo). Het eindniveau van de cursus is B2/C1.

Cursusduur

Je besteedt gemiddeld 20 uur aan de cursus. Bij de start doet de taalcoach een voorstel voor een persoonlijke planning, bijvoorbeeld voor een periode van 12 weken. Dit betekent dat je ongeveer 1,5 uur per week aan de cursus werkt. Als je sneller wilt óf juist meer tijd aan de cursus wilt besteden, is daar ruimte voor. Je kunt maximaal een half jaar over de cursus doen.

Kies zelf de startdatum

Nadat je je hebt aangemeld, nemen we per mail contact met je op. We spreken in overleg met jou de startdatum af. Je kunt al binnen 2 dagen met de cursus beginnen! Wil je later starten? Geen probleem. Je kunt beginnen op een moment dat jou het beste uitkomt.

Certificaat

Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Zakelijk Engels

 • € 575 all-in
 • flexibele planning
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint bezit het NRTO keurmerk

Bestellen

De cursus kost € 575. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach en lesmateriaal. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Je kunt de gegevens voor de factuur invullen bij de bestelling. Wij passen dan de factuur aan en mailen deze na de bestelling. BRAINT ACADEMY BV is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.
.

Gratis brochure

Download

Download de brochure van Zakelijk Engels.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Wil je de kwaliteit van je Engelse e-mails en andere zakelijke teksten verbeteren maar ook je Engelse spelling en grammar een boost geven? Misschien is dan de cursus Foutloos Engels schrijven voor je werk interessant voor jou.

Braint Academy heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met individuele begeleiding. Braint Academy traint als preferred supplier het personeel van onder andere KPN, Rabobank, KLM en ABN AMRO.

Erkende kwaliteit NRTO NRTO CRKBO

Reviews

"Steeds meer instructies, processen en rapportages zijn Engelstalig in de financiële wereld. Dus je ontkomt er niet aan om bepaalde basisvaardigheden te hebben. Deze vorm van e-learning vind ik zeer prettig, aangezien je de cursus op eigen tempo kan uitvoeren (dus voornamelijk in het weekend). De taalcoach was zeer duidelijk in haar feedback en belangrijk om de puntjes op de ‘i’ te zetten! Dit was de leukste online cursus die ik gevolgd heb! "

Richard Kirch - Athora

"Ik vind deze manier van e-learning erg fijn omdat er vlot gereageerd wordt. Dit maakt het persoonlijk. Aangezien ik veel contact heb met buitenlandse klanten en dit voornamelijk per mail verloopt, kon ik het geleerde direct toepassen in mijn werk. Dit maakt de cursus extra waardevol en zorgt ervoor dat het geleerde ook blijft hangen."

Layla Agrandi

"De cursus is 'studentvriendelijk' zonder 'gepush'. Doe je veelal naast je drukke baan. Heel goed. Voel me serieus genomen en geholpen. De taalcoach gaf haar feedback op de afgesproken momenten. Enthousiast, motiverend en behulpzaam."

Stefan van der Lubbe - Manager Operations, Square Four

"Prima effectief en efficiënt, ideale mogelijkheid om in een korte periode een 'opfriscursus' te krijgen. Ik merk heel veel zorg en betrokkenheid achter de schermen, en dat maakt het – ondanks de grote fysieke afstand van online studeren – toch weer 'persoonlijker'. De cursus heeft een prima IT-infrastructuur met overzichtelijk dashboard. Zeker waardevol, terecht dat Braint een preferred supplier van de Rabobank is."

Medewerker Rabobank

"I really enjoyed the course. Content and speed suited me well and the feedback was very constructive. I give a 9 for this training."

Hans Westenbrink - Rabobank

"Een prima manier van e-learning. Veel minder statisch dan een aantal cursussen die ik heb gevolgd , interactie met coach en feedback was echt fijn om te hebben."

Micha Strijker

"Ik heb veel aan de cursus gehad omdat ik Engels ook dagelijks gebruik op het werk. De cursus is gebruiksvriendelijk en ik heb veel gehad aan de feedback van de taalcoach."

Frédérique Schreurs - Young Capital