Taal op niveau met e-coaching menu

Cursus Zakelijk Engels

€ 575,- all-in

individuele begeleiding

In de online cursus Zakelijk Engels leer je kritisch te kijken naar je eigen Engelse teksten, fouten te signaleren en deze te verbeteren. Je gaat aan de slag met het actief formuleren van zinnen, met veel aandacht voor zinsopbouw en de rol van leestekens; formeel, informeel en standaard taalgebruik; openings- en slotzinnen; het maken van een goede alinea en het combineren van alinea's in een heldere tekst. Indien nodig, spijker je spelling en grammatica van het Engels bij. De instructies en uitleg zijn in het Nederlands en in het Engels, aangepast aan de Nederlandse gebruiker.

Bestellen


Hieronder vertellen we meer over de cursus. Wil je deze informatie nog eens rustig doorlezen? Download dan hier de brochure.

BrochureWaarom past deze cursus bij jou?

Je kiest zelf je startmoment en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de oefeningen en schrijfopdrachten op een tijd en plaats die jou uitkomen. Je taalcoach geeft je gerichte feedback en schrijftips, zodat je na de cursus heldere en leesvriendelijke teksten in het Engels schrijft.

Je taalcoach

Sandra Mitrovic

Sandra Mitrovic studeerde Engelse taal en literatuur. Heeft ruim 20 jaar ervaring als trainer Engels in de zakelijke dienstverlening.

Wat doet je taalcoach?

Je taalcoach volgt je voortgang en heeft inzicht in je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach grondig aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten, maar ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Je coach is een bevoegd docent Engels.

Waarmee ga je aan de slag?

 • actief formuleren, met veel aandacht voor zinsopbouw en leestekens
 • formeel, informeel en standaard taalgebruik
 • openings- en slotzinnen
 • het maken van een goede alinea
 • het combineren van alinea's in een heldere tekst
 • oefeningen in het schrijven van verschillende soorten teksten, zoals: geven van informatie, bevestigen van een afspraak, afhandelen van een klacht
 • zo nodig: spelling & grammatica (tenses, verbs, word order, passive, relative clauses)

Ook vind je in je leeromgeving uitgebreide theorie met veel voorbeelden.

Ben je op zoek naar een baan of een andere functie?

Ook dan is deze cursus geschikt voor jou. We hebben veel ervaring met (bij)scholing en maken in overleg met jou een traject dat past bij wat jij wilt leren en nodig hebt voor de functie die je zoekt.

Engels - Nederlands of Engels – Engels

De theorie, uitleg en instructies zijn in het Nederlands, maar je kunt ook kiezen voor een Engelstalige versie.

Wanneer wil je starten?

Nadat je je hebt aangemeld, nemen we contact met je op om in overleg met jou de startdatum af te spreken. Je kunt al binnen 2 dagen met de cursus beginnen! Wil je later beginnen? Dan kun je nu al de cursus aanvragen. Je bepaalt zelf je startdatum.

Hoeveel tijd besteed je aan de cursus?

Je besteedt in totaal 20 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning, bijvoorbeeld met een tijdsbesteding van 1,5 uur per week. Deze planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk. Je kunt maximaal een half jaar over de cursus doen.

Wat heb je geleerd?

 • je woordkeus en toon aan te passen aan je doel en je lezer
 • je zinnen kort en bondig te formuleren
 • het combineren van alinea's in een heldere tekst
 • de juiste grammaticale regels toe te passen in een Engelse brief, e-mail of andere tekst

Startniveau

Het startniveau voor de cursus is B1 (mbo, havo/vwo).

Afronding

Het eindniveau van de cursus is B2/C1. Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Kosten

De cursus kost € 575,- all-in. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw. Je kunt bestellen op factuur of direct online afrekenen met iDeal. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan.

Cursus Zakelijk Engels

 • € 575,- all-in
 • flexibele planning
 • persoonlijke e-coaching
 • eigen online leeromgeving
 • Braint bezit het NRTO keurmerk

Bestellen

Wil je een persoonlijk advies? Bel dan met een van onze taalcoaches, telefoon : 085 401 81 36

Brochure

Wil je de brochure van Zakelijk Engels downloaden? Klik dan op de button hieronder.

Downoad brochureBraint heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met e-coaching. Braint is preferred supplier van deze cursussen voor het personeel van onder andere KPN, Rabobank, KLM en Aegon.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Wil je eerst aan de slag met de taalregels van het Engels, zodat je zeker weet dat de werkwoordstijden en de woordvolgorde kloppen? Misschien is dan de cursus English Spelling and Grammar interessant voor jou.


Braint is lid van

Klanten over braint

"De cursus is 'studentvriendelijk' zonder 'gepush'. Doe je veelal naast je drukke baan. Heel goed. Voel me serieus genomen en geholpen. De taalcoach gaf haar feedback op de afgesproken momenten. Enthousiast, motiverend en behulpzaam."

Stefan van der Lubbe - Manager Operations, Square Four

"Prima effectief en efficiënt, ideale mogelijkheid om in een korte periode een 'opfriscursus' te krijgen. Ik merk heel veel zorg en betrokkenheid achter de schermen, en dat maakt het – ondanks de grote fysieke afstand van online studeren – toch weer 'persoonlijker'. De cursus heeft een prima IT-infrastructuur met overzichtelijk dashboard. Zeker waardevol, terecht dat Braint een preferred supplier van de Rabobank is."

medewerker Rabobank

"De online cursus is heel fijn omdat je zelf tijd kan inplannen en niet klassikaal verbonden bent. Heb er zeker wat aan gehad en denk dat ik wel vaker een cursus ga volgen bij jullie. Jullie flexibiliteit, accuraatheid en feedback was top!"

Barbera Folkers - SSH, Student Housing

"Fijne en leuke cursus waarmee je vooral door de oefeningen veel leert. Ook fijn om feedback te krijgen van de taalcoach over onderwerpen waar je nog moeite mee had."

Loes Janssen-Jonkers - KPN

"I really enjoyed the course. Content and speed suited me well and the feedback was very constructive. I give a 9 for this training."

Hans Westenbrink - Rabobank

"Ik heb veel aan de cursus gehad omdat ik Engels ook dagelijks gebruik op het werk. De cursus is gebruiksvriendelijk en ik heb veel gehad aan de feedback van de taalcoach."

Frédérique Schreurs - Young Capital

"Ik was blij met Sandra als taalcoach. Niet alleen gaf ze goede, opbouwende feedback waar ik iets mee kon, zij wist mij ook te prikkelen en te motiveren om steeds het beste uit mijzelf te halen tijdens te cursus, waar ik haar dankbaar voor ben."

"Niet pusherig of erg schools, dus je moet zelf de discipline hebben om aan je opdrachten te werken en je huiswerk te doen. Hoe meer input jezelf geeft, des ter meer en beter feedback gegeven wordt. Ik vind dat prettig werken. Je bepaalt zelf je succes."

"De wijze waarop het schrijven van zakelijke e-mails onder de aandacht gebracht wordt sluit aan bij mijn beeld hoe de opbouw van een zakelijke e-mail zou moeten plaatsvinden."

Hoe werkt zo'n cursus nou eigenlijk? bekijk de video
Braint taalvaardigheid - uitleg werkwijze

Wie gingen u voor?

 • Aegon
 • KPN
 • MN
 • Corporatie Academie