Braint Academy - zakelijk schrijven voor je werk menu

Schrijf je zakelijke e-mails, rapportages of andere teksten voor je werk en wil je de kwaliteit daarvan verbeteren? In de cursus Heldere zakelijke teksten schrijven leer je schrijven op de manier waarop jij wilt communiceren: helder, klantvriendelijk en to the point.

Dit leer je

 • je boodschap helder en klantvriendelijk verwoorden, in de juiste toon
 • kort en bondig formuleren, met een zinsopbouw en leestekens die kloppen
 • je taalgebruik afstemmen op je doel en je lezer
 • goede alinea's maken
 • alinea's combineren in een heldere tekst
 • verschillende soorten teksten schrijven

Brochure

Download de gratis brochure van Heldere zakelijke teksten schrijven.

Wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die jij aanlevert.

Flexibel en in je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je schrijfvaardigheid.

Online taalcoach

Je persoonlijke taalcoach begeleidt je. Je kunt haar vragen stellen over de opdrachten en over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Daarnaast geeft ze op vaste momenten gerichte feedback en schrijftips. Verder plannen jullie in overleg drie keer een meeting via Zoom of Teams. Hierin kun je onderwerpen bespreken die je lastig vindt of waarover je extra uitleg wilt.

Dit bereik je met de cursus

Aan het eind van de cursus heb je geleerd om kritisch te kijken naar je teksten. Je weet nu hoe je ouderwets en 'wollig' taalgebruik kunt herkennen én vermijden. Je kunt je boodschap kort en bondig formuleren op een leesvriendelijke manier. Ook ben je je bewust van je woordkeus en de toon die je gebruikt als je schriftelijk communiceert met externe relaties en collega's.

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is B1 (mbo, havo/vwo). Het eindniveau van de cursus is B2/C1.

Cursusduur

Je besteedt in totaal 24 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning. Met een tijdsbesteding van 2 uur per week bijvoorbeeld ben je dan 12 weken bezig. Maar korter of langer kan ook. De planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk.

Certificaat

Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Heldere zakelijke teksten schrijven

 • € 875 all-in
 • flexibele planning
 • online in combinatie met face-to-face
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint Academy bezit het NRTO keurmerk

Bestellen

De cursus kost € 875. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach en lesmateriaal. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Je kunt de gegevens voor de factuur invullen bij de bestelling. Wij passen dan de factuur aan en mailen deze na de bestelling. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.

Gratis brochure

Download

Download de brochure van Heldere zakelijke teksten schrijven.

Keuzehulp

Wat is het verschil tussen Correct Nederlands, Zakelijk schrijven en Foutloos schrijven voor je werk? Klik hier voor de keuzehulp.

Zoek je een opleiding via het UWV?

De cursus Heldere zakelijke teksten schrijven staat ook in het aanbod van het UWV. Wil je deze cursus doen? Neem dan contact op met je werkcoach.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Wil je de kwaliteit van je e-mails en andere zakelijke teksten verbeteren maar ook je spelling en grammatica een boost geven? Misschien is dan de cursus Foutloos schrijven voor je werk interessant voor jou.

Braint Academy heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met individuele begeleiding. Braint Academy traint als preferred supplier het personeel van onder andere KPN, Rabobank, KLM en ABN AMRO.

Erkende kwaliteit NRTO NRTO CRKBO

Reviews

"Ik ben heel erg blij met de taalcoach. Zij gaf altijd goede tips, feedback en uitleg. Ik stuurde teksten door die ik voor mijn werk schreef. Die hebben wij doorgenomen tijdens de online sessie en ze gaf advies hoe ik ze beter en effectiever kan schrijven. Ik geef een 9."

Anik Damayanti

"Uitstekende cursus. Fijne manier om te studeren en het geleerde is goed toepasbaar in mijn dagelijkse praktijk. Cijfer: 9."

Ivan Mulier - Allianz Nederland

"Ik ben heel erg blij met de taalcoach. Zij gaf altijd goede tips, feedback en uitleg. Ik stuurde teksten door die ik voor mijn werk schreef. Die hadden wij doorgenomen tijdens online sessie en ze wees me op de fouten die ik maakte en gaf ook advies hoe ik ze beter en effectiever kan schrijven. Ondanks dat ik de cursus digitaal heb gevolgd, ben ik van mening dat de kwaliteit niet minder is. Cijfer: 9"

"Cursus is interessant, leerzaam en goede feedback vanuit Braint. De taalcoach geeft op de aangegeven momenten (eerlijke en positieve) feedback. Heel prettig. Ga vooral zo door. Ik hoop dat ik nog eens een training bij jullie kan volgen. Cijfer: 9"

"De cursus is eenvoudig in gebruik en overzichtelijk. De taalcoach geeft snel en enorme goede feedback op de gemaakte opdrachten. Ik kan het geleerde is goed toepasbaar in mijn dagelijkse praktijk. Ik heb met veel plezier deze cursus gevolgd. Cijfer: 9"