Braint Academy - trainingen zakelijk schrijven menu

Foutloos Engels schrijven voor je werk

ook met STAP-budget

online met individuele begeleiding

Schrijf je Engelse teksten voor je werk en wil je helder, klantvriendelijk en in foutloos Engels communiceren? In deze cursus leer je dat. Aan het einde kun jij Engelse zakelijke teksten schrijven die passen bij het niveau dat jij wilt bereiken. Je persoonlijke taalcoach begeleidt je tijdens de hele cursus. Ze geeft feedback en praktische schrijftips en beantwoordt je vragen. Je coach is een bevoegd docent Engels met veel ervaring.

Voordat je begint met de cursus kun je een niveaubepaling maken. Hiermee krijgen jij en je taalcoach inzicht in je sterke kanten en in de hiaten in je kennis. Als het nodig is, kun je ook je Engelse spelling en grammatica bijspijkeren, denk bijvoorbeeld aan tijden, woordvolgorde en het gebruik van verwijswoorden.

STAP-budget

Deze cursus kun je volgen met je STAP-budget. Voor je aanvraag heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Je kunt je bij ons aanmelden voor dit aanmeldingsbewijs. Er zijn geen kosten aan verbonden.

STAP-aanmeldingsbewijs

We nemen contact met je op om je aanmelding verder te bespreken.

Flexibel en in je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je schrijfvaardigheid.

Dit leer je

 • de juiste tijden, leestekens, woordvolgorde en zinsbouw gebruiken
 • het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik
 • kort en bondig formuleren
 • passende openings- en slotzinnen kiezen
 • goede alinea's maken
 • alinea's combineren in een heldere tekst
 • verschillende soorten teksten schrijven

Wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die jij aanlevert.

Dit bereik je met de cursus

Aan het eind van de cursus kun je de juiste grammaticale regels toepassen in een Engelse brief, e-mail of andere tekst. Je hebt ook geleerd om je woordkeus en toon aan te passen aan je doel en je lezer. Je kunt je zinnen kort en bondig formuleren en je kent het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik.

Foutloos Engels schrijven voor je werk

 • € 975 all-in
 • ook met STAP-budget
 • flexibele planning
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint bezit het NRTO keurmerk

Bestellen

De cursus kost € 975. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.

STAP-budget

Deze cursus kun je volgen met je STAP-budget. Voor je aanvraag heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Je kunt je bij ons aanmelden voor dit aanmeldingsbewijs. Er zijn geen kosten aan verbonden.

STAP-aanmeldingsbewijs

We nemen contact met je op om je aanmelding verder te bespreken.

Wat is het STAP-budget? Klik hier voor meer info.

Cursusduur

Je besteedt in totaal 24 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning. Met een tijdsbesteding van 2 uur per week bijvoorbeeld ben je dan 12 weken bezig. Maar korter of langer kan ook. De planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk.

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is B1 (mbo 1 t/m 3). Het eindniveau van de cursus is B2.

Afronding

Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Wil je een persoonlijk advies? Bel dan met een van onze taalcoaches, telefoon : 085 401 81 36

Toch niet helemaal wat je zoekt?

In de cursus Heldere Engelse zakelijke teksten schrijven plan je met je taalcoach drie keer een meeting via Zoom of Teams. Hierin kun je onderwerpen bespreken die je lastig vindt of waarover je extra uitleg wilt. Daarnaast begeleidt je persoonlijke taalcoach je. Je kunt haar vragen stellen over de opdrachten en over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Ze geeft op vaste momenten gerichte feedback en schrijftips. Deze cursus kun je ook volgen met je STAP-budget.

Braint heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met individuele begeleiding. Braint traint als preferred supplier het personeel van onder andere KPN, Rabobank, KLM en Aegon.


Braint bezit het NRTO-keurmerk
NRTO

Klanten over braint

"De cursus is 'studentvriendelijk' zonder 'gepush'. Doe je veelal naast je drukke baan. Heel goed. Voel me serieus genomen en geholpen. De taalcoach gaf haar feedback op de afgesproken momenten. Enthousiast, motiverend en behulpzaam."

Stefan van der Lubbe - Manager Operations, Square Four

"Heel goed dat ik begeleiding had tijdens de cursus. In het Engels. Uitdagend. Goed geformuleerd. Duidelijke feedback. De combinatie van online, zelfstandig oefenen en leren met de bijbehorende planning en de begeleiding van een coach is een ideaal opgebouwde leervorm. Inhoudelijk is de opbouw van oefening naar toepassing logisch en goed. Complimenten daarvoor. Ik vond het leerzaam. Het volgen van deze cursus heeft bijgedragen aan een verbeterslag die ik in mijn werk inzet. "

Sandra Roemers

"Prima effectief en efficiënt, ideale mogelijkheid om in een korte periode een 'opfriscursus' te krijgen. Ik merk heel veel zorg en betrokkenheid achter de schermen, en dat maakt het – ondanks de grote fysieke afstand van online studeren – toch weer 'persoonlijker'. De cursus heeft een prima IT-infrastructuur met overzichtelijk dashboard. Zeker waardevol, terecht dat Braint een preferred supplier van de Rabobank is."

medewerker Rabobank

"De online cursus is heel fijn omdat je zelf tijd kan inplannen en niet klassikaal verbonden bent. Heb er zeker wat aan gehad en denk dat ik wel vaker een cursus ga volgen bij jullie. Jullie flexibiliteit, accuraatheid en feedback was top!"

Barbera Folkers - SSH, Student Housing

"Fijne en leuke cursus waarmee je vooral door de oefeningen veel leert. Ook fijn om feedback te krijgen van de taalcoach over onderwerpen waar je nog moeite mee had."

Loes Janssen-Jonkers - KPN

"I really enjoyed the course. Content and speed suited me well and the feedback was very constructive. I give a 9 for this training."

Hans Westenbrink - Rabobank