Braint Academy - zakelijk schrijven voor je werk menu

Schrijf je Engelse teksten voor je werk en wil je helder, klantvriendelijk en in foutloos Engels communiceren? In de cursus Foutloos Engels schrijven voor je werk leer je dat. Aan het einde kun jij Engelse zakelijke teksten schrijven die passen bij het niveau dat jij wilt bereiken. Je persoonlijke taalcoach begeleidt je tijdens de hele cursus. Ze geeft feedback en praktische schrijftips en beantwoordt je vragen. Je coach is een bevoegd docent Engels met veel ervaring.

Dit leer je

 • de juiste tijden, leestekens, woordvolgorde en zinsbouw gebruiken
 • het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik
 • kort en bondig formuleren
 • passende openings- en slotzinnen kiezen
 • goede alinea's maken
 • alinea's combineren in een heldere tekst
 • verschillende soorten teksten schrijven

Wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die jij aanlevert.

Voordat je begint met de cursus kun je een niveaubepaling maken. Hiermee krijgen jij en je taalcoach inzicht in je sterke kanten en in de hiaten in je kennis. Als het nodig is, kun je ook je Engelse spelling en grammatica bijspijkeren, denk bijvoorbeeld aan tijden, woordvolgorde en het gebruik van verwijswoorden.

Flexibel en op je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je schrijfvaardigheid Engels.

Online taalcoach

Je taalcoach volgt je voortgang en je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach extra aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten en ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Je coach is een bevoegd docent Engels met veel ervaring.

Dit bereik je met de cursus

Aan het eind van de cursus kun je de juiste grammaticale regels toepassen in een Engelse brief, e-mail of andere tekst. Je hebt ook geleerd om je woordkeus en toon aan te passen aan je doel en je lezer. Je kunt je zinnen kort en bondig formuleren en je kent het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik.

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is A2 (vmbo, brugklas havo/vwo). Het eindniveau van de cursus is B2/C1 (eind havo/vwo/mbo4).

Cursusduur

Je besteedt gemiddeld 24 uur aan de cursus. Bij de start doet de taalcoach een voorstel voor een persoonlijke planning, bijvoorbeeld voor een periode van 12 weken. Dit betekent dat je ongeveer 1,5 uur per week aan de cursus werkt. Als je sneller wilt óf juist meer tijd aan de cursus wilt besteden, is daar ruimte voor. Je kunt maximaal een half jaar over de cursus doen.

Kies zelf de startdatum

Nadat je je hebt aangemeld, nemen we per mail contact met je op. We spreken in overleg met jou de startdatum af. Je kunt al binnen 2 dagen met de cursus beginnen! Wil je later starten? Geen probleem. Je kunt beginnen op een moment dat jou het beste uitkomt.

Certificaat

Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Brochure

Wil je alles nog eens rustig doorlezen? Download dan de gratis brochure.

Brochure

Download de gratis brochure van Foutloos Engels schrijven voor je werk.

Foutloos Engels schrijven voor je werk

 • € 975 all-in
 • flexibele planning
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint Academy bezit het NRTO keurmerk

Bestellen

De cursus kost € 975. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Je kunt de gegevens voor de factuur invullen bij de bestelling. Wij passen dan de factuur aan en mailen deze na de bestelling. BRAINT ACADEMY BV is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.
.

Zoek je een opleiding via het UWV?

De cursus Foutloos Engels schrijven voor je werk staat ook in het aanbod van het UWV. Wil je deze cursus doen? Neem dan contact op met je werkcoach.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Wil je de kwaliteit van je Engelse e-mails en andere zakelijke teksten verbeteren maar live overleg met je taalcoach via Teams of Zoom? Misschien is dan de cursus Heldere zakelijke Engelse teksten schrijven interessant voor jou.

Braint Academy heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met individuele begeleiding. Braint Academy traint als preferred supplier het personeel van onder andere KPN, Rabobank, KLM en ABN AMRO.

Erkende kwaliteit NRTO NRTO CRKBO

Reviews

"De cursus is 'studentvriendelijk' zonder 'gepush'. Doe je veelal naast je drukke baan. Heel goed. Voel me serieus genomen en geholpen. De taalcoach gaf haar feedback op de afgesproken momenten. Enthousiast, motiverend en behulpzaam."

Stefan van der Lubbe - Manager operations Square Four

"Heel goed dat ik begeleiding had tijdens de cursus. In het Engels. Uitdagend. Goed geformuleerd. Duidelijke feedback. De combinatie van online, zelfstandig oefenen en leren met de bijbehorende planning en de begeleiding van een coach is een ideaal opgebouwde leervorm. Inhoudelijk is de opbouw van oefening naar toepassing logisch en goed. Complimenten daarvoor. Ik vond het leerzaam. Het volgen van deze cursus heeft bijgedragen aan een verbeterslag die ik in mijn werk inzet."

Sandra Roemer

"Prima effectief en efficiënt, ideale mogelijkheid om in een korte periode een 'opfriscursus' te krijgen. Ik merk heel veel zorg en betrokkenheid achter de schermen, en dat maakt het – ondanks de grote fysieke afstand van online studeren – toch weer 'persoonlijker'. De cursus heeft een prima IT-infrastructuur met overzichtelijk dashboard. Zeker waardevol, terecht dat Braint een preferred supplier van de Rabobank is."

Medewerker Rabobank

"De online cursus is heel fijn omdat je zelf tijd kan inplannen en niet klassikaal verbonden bent. Heb er zeker wat aan gehad en denk dat ik wel vaker een cursus ga volgen bij jullie. Jullie flexibiliteit, accuraatheid en feedback was top!"

Barbara Folkers - SSH, Student Housing

"Fijne en leuke cursus waarmee je vooral door de oefeningen veel leert. Ook fijn om feedback te krijgen van de taalcoach over onderwerpen waar je nog moeite mee had."

Loes Janssen-Jonkers - KPN

"De cursus was duidelijk en overzichtelijk. Verder was de planning vrij, wat ik zeer op prijs stelde. De taalcoach geeft duidelijke feedback, er wordt echt gekeken naar je werk. Cijfer 9,1. Het was een plezier jullie cursus te volgen."

""