Braint Academy - zakelijk schrijven voor je werk menu

Zakelijk Schrijven

Ben je niet tevreden over je schrijfstijl en vind je het lastig om die te verbeteren? In de online cursus Zakelijk Schrijven leer je e-mails en andere teksten schrijven die passen bij de manier waarop jij wilt communiceren: helder, klantvriendelijk en to the point. Dat doe je niet alleen. Je persoonlijke taalcoach geeft je feedback, tips en tools waarmee je echt verder komt.

Dit leer je

 • je boodschap helder en klantvriendelijk verwoorden, in de juiste toon
 • kort en bondig formuleren, met een zinsopbouw en leestekens die kloppen
 • je taalgebruik afstemmen op je doel en je lezer
 • goede alinea's maken
 • alinea's combineren in een heldere tekst
 • verschillende soorten teksten schrijven

Wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die jij aanlevert.

De cursus kost € 575. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach en lesmateriaal.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.

Brochure

Download de gratis brochure van Zakelijk Schrijven.

Flexibel en op je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je schrijfvaardigheid.

Online taalcoach

Je taalcoach volgt je voortgang en je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach extra aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten en ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt.

Dit bereik je met de cursus

Je hebt in de cursus geleerd om kritisch te kijken naar je teksten. Je weet nu hoe je ouderwets en 'wollig' taalgebruik kunt herkennen én vermijden. Je kunt je boodschap kort en bondig formuleren op een leesvriendelijke manier. Ook ben je je bewust van je woordkeus en de toon die je gebruikt als je schriftelijk communiceert met externe relaties en collega’s.

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is B1 (mbo, havo/vwo). Het eindniveau van de cursus is B2/C1.

Cursusduur

Je besteedt gemiddeld 20 uur aan de cursus. Bij de start doet de taalcoach een voorstel voor een persoonlijke planning, bijvoorbeeld voor een periode van 12 weken. Dit betekent dat je ongeveer 1,5 uur per week aan de cursus werkt. Als je sneller wilt óf juist meer tijd aan de cursus wilt besteden, is daar ruimte voor. Je kunt maximaal een half jaar over de cursus doen.

Kies zelf de startdatum

Nadat je je hebt aangemeld, nemen we per mail contact met je op. We spreken in overleg met jou de startdatum af. Je kunt al binnen 2 dagen met de cursus beginnen! Wil je later starten? Geen probleem. Je kunt beginnen op een moment dat jou het beste uitkomt.

Certificaat

Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Zakelijk Schrijven

 • € 575 all-in
 • flexibele planning
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint Academy bezit het NRTO keurmerk

Bestellen

De cursus kost € 575. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach en lesmateriaal. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Je kunt de gegevens voor de factuur invullen bij de bestelling. Wij passen dan de factuur aan en mailen deze na de bestelling. BRAINT ACADEMY BV is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.

Gratis brochure

Download

Download de brochure van Zakelijk Schrijven.

Keuzehulp

Wat is het verschil tussen Correct Nederlands, Zakelijk schrijven en Foutloos schrijven voor je werk? Klik hier voor de keuzehulp.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Wil je de kwaliteit van je e-mails en andere zakelijke teksten verbeteren maar ook je spelling en grammatica een boost geven? Misschien is dan de cursus Foutloos schrijven voor je werk interessant voor jou.

Braint Academy heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met individuele begeleiding. Braint Academy traint als preferred supplier het personeel van onder andere KPN, Rabobank, KLM en ABN AMRO.

Erkende kwaliteit NRTO NRTO CRKBO

Klanten over braint

"Ik vind dat deze cursus geeft wat het belooft: Zakelijk schrijven. De rol van de taalcoach is essentieel. Daarmee heb je een aanspreekpunt waar je met een vraag, twijfels, zorgen terecht kunt. Op elke vraag die ik aan Tanja stelde, kreeg ik een vriendelijk en snel antwoord (met extra tips). Ze heeft me echt meer informatie gegeven dan ik had verwacht."

Alejandra Carrizoza Sevilla - Royal A-ware

"De cursus is heel bruikbaar voor mijn werk. De dingen die ik heb geleerd zijn direct toepasbaar. Ik heb geleerd dat je ook een zakelijke tekst kan opstellen zonder heel formeel of streng te hoeven zijn. Daarnaast heb ik o.a. geleerd om zinnen actiever te maken. Ik geef de cursus een 10."

Hester Admiraal - Projectmedewerker Koninklijke Bibliotheek

"Ik heb de cursus als fijn ervaren. Door de E-cursus was het eenvoudig te studeren naast een fulltime baan. De cursus is heel bruikbaar voor mijn werk. In mijn werk als assistent accountant schrijf ik veel zakelijke e-mails en accountantsdossiers. Ik merk momenteel al verschil in mijn manier van schrijven."

Wesley Scheurwater

"Fijn dat je op je eigen tempo de opdrachten kunt maken. Wat ik ook heel prettig vond is dat ik vanwege Corona extra tijd heb gekregen om de cursus af te ronden. Ik merk dat ik nu makkelijker brieven schrijf en fouten die ik eerder maakte, maak ik nu niet meer."

Dianne Jochoms - teamleider Almende College

"De cursus is me zeer goed bevallen. Het is prettig om te weten dat je bij het schrijven van een brief of e-mail de regels goed kunt toepassen. Ook de modules spraken me aan. Zeer tevreden, gemakkelijk te bereiken, overzichtelijk en een goede coach."

Olaf Pol - commercieel medewerker binnendienst Grolsche Bierbrouwerij

"De cursus zelf vind ik erg duidelijk en fijn en is enorm bruikbaar bij het werk wat ik doe! Een dikke 10."

Tim Steenbeek - iUsed

"Het resultaat van de cursus is dat ik minder formeel maar wel bondiger en helderder schrijf. Ik let nu op de toon van het bericht en wat ik ermee wil bereiken."

Patty Scholma - Adviseur Kalsbeek B.V.