Braint Academy - zakelijk schrijven voor je werk menu

Foutloos schrijven voor je werk

Je schrijft vaak teksten voor je werk en je wilt helder en klantvriendelijk schrijven zonder taalfouten. In de cursus Foutloos schrijven voor je werk leer je dat. Aan het einde kun jij zakelijke teksten schrijven die passen bij het niveau dat jij wilt bereiken.

Dit leer je

 • de juiste spelling, leestekens en zinsbouw gebruiken
 • je boodschap helder en klantvriendelijk verwoorden, in de juiste toon
 • je zinnen actief formuleren
 • je taalgebruik afstemmen op je doel en je lezer
 • goede alinea's maken
 • alinea's combineren in een heldere tekst
 • verschillende soorten teksten schrijven

Wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die jij aanlevert.

Voordat je begint met de cursus kun je een niveaubepaling maken. Hiermee krijgen jij en je taalcoach inzicht in je sterke kanten en in de hiaten in je kennis. Als het nodig is, kun je ook je spelling en grammatica bijspijkeren, denk bijvoorbeeld aan werkwoordspelling, leestekens en het gebruik van verwijswoorden.

De cursus kost € 975. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach en lesmateriaal.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.

Brochure

Download de gratis brochure van Foutloos schrijven voor je werk.

Flexibel en op je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je schrijfvaardigheid.

Online taalcoach

Je taalcoach volgt je voortgang en je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach extra aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten en ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Je coach is een bevoegd docent Nederlands met veel ervaring.

Dit bereik je met de cursus

Aan het eind van de cursus heb je geleerd om kritisch te kijken naar je teksten. Je weet nu hoe je spelfouten en interpunctiefouten kunt herkennen én vermijden. Je kunt je boodschap kort en bondig formuleren op een leesvriendelijke manier. Ook ben je je bewust van je woordkeus en de toon die je gebruikt als je schriftelijk communiceert met externe relaties en collega's.

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is A2 (vmbo, brugklas havo/vwo). Het eindniveau van de cursus is B2/C1 (eind havo/vwo/mbo4).

Cursusduur

Je besteedt gemiddeld 24 uur aan de cursus. Bij de start doet de taalcoach een voorstel voor een persoonlijke planning, bijvoorbeeld voor een periode van 12 weken. Dit betekent dat je ongeveer 1,5 uur per week aan de cursus werkt. Als je sneller wilt óf juist meer tijd aan de cursus wilt besteden, is daar ruimte voor. Je kunt maximaal een half jaar over de cursus doen.

Kies zelf de startdatum

Nadat je je hebt aangemeld, nemen we per mail contact met je op. We spreken in overleg met jou de startdatum af. Je kunt al binnen 2 dagen met de cursus beginnen! Wil je later starten? Geen probleem. Je kunt beginnen op een moment dat jou het beste uitkomt.

Certificaat

Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Foutloos schrijven voor je werk

 • € 975 all-in
 • flexibele planning
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint Academy bezit het NRTO keurmerk

Bestellen

De cursus kost € 975. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach en lesmateriaal. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Je kunt de gegevens voor de factuur invullen bij de bestelling. Wij passen dan de factuur aan en mailen deze na de bestelling. BRAINT ACADEMY BV is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.

Gratis brochure

Download

Download de brochure van Foutloos schrijven voor je werk.

Keuzehulp

Wat is het verschil tussen Correct Nederlands, Zakelijk schrijven en Foutloos schrijven voor je werk? Klik hier voor de keuzehulp.

Zoek je een opleiding via het UWV?

De cursus Foutloos schrijven voor je werk staat ook in het aanbod van het UWV. Wil je deze cursus doen? Neem dan contact op met je werkcoach.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Wil je je eerst helemaal concentreren op het verbeteren van je spelling en grammatica? Misschien is dan de cursus Correct Nederlands interessant voor jou.

Braint Academy heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met individuele begeleiding. Braint Academy traint als preferred supplier het personeel van onder andere KPN, Rabobank, KLM en ABN AMRO.

Erkende kwaliteit NRTO NRTO CRKBO

Reviews

"Ik beoordeel de cursussen als erg prettig, leerzaam en kreeg geweldige, duidelijke feedback. De cursus is goed bruikbaar in mijn werk, vooral het actief schrijven en kort en bondig formuleren. Heb deze cursussen, inmiddels 2, aanbevolen bij mijn collega’s. Cijfer: 9"

Ria Vos, medewerker Rabobank

"De cursus is gebruiksvriendelijk. Ik kon gelijk zien wat de bedoeling was en hoe het werkte. Het was fijn om na het maken van de opdrachten feedback te krijgen. Dan wist ik gelijk wat ik fout had gedaan en het werd ook heel goed uitgelegd. De cursus was praktisch en voor mij heel nodig, omdat ik in Chili geboren ben en Nederlands is mijn tweede taal is. Was zeer leerzaam. Cijfer: zeker een 10"

Luz Maria Vilena

"Deze manier vond ik erg fijn. Je kan de cursus overal en in je eigen tijd volgen. De planning, dat je over 2 weken bepaalde onderdelen af moet hebben is ruimschoots op tijd. De taalcoach was erg vriendelijk en ervaren. Haar feedback was heel duidelijk. Cijfer: 9"

"Dank voor je hulp bij de cursus. Ik vond het zeer waardevol en heb veel geleerd. Vooral even weer stilstaan bij de theorie, hoe was het ook alweer. De middelbare school is even geleden maar je merkt dat het goed is om dit soort zaken weer op te frissen. Ik vond het zeer leerzaam en vooral ook toepasbaar in mijn werk. Cijfer: 9, echt heel fijn dit "

"De cursus doorloop je in eigen tijd en hierdoor makkelijk in te plannen. De taalcoach geeft ruime tijd waarin je opdrachten kunt uitwerken en waarop je dan beoordeeld wordt. Dat is een fijne manier van plannen. Ik gebruik het geleerde voor de studie en deels voor mijn werk. Cijfer: 9, alles is qua verwachting en communicatie goed verlopen "

"Heel duidelijk. Fijne opdrachten om mee te werken. Ik merk dat mijn emails nu beter zijn opgebouwd. Cijfer: 8"