Braint Academy - trainingen zakelijk schrijven menu

Foutloos schrijven voor je werk

ook met STAP-budget

online met individuele begeleiding

Je schrijft vaak teksten voor je werk en je wilt helder en klantvriendelijk schrijven zonder taalfouten. In de cursus Foutloos schrijven voor je werk leer je dat. Aan het einde kun jij zakelijke teksten schrijven die passen bij het niveau dat jij wilt bereiken. Je persoonlijke taalcoach begeleidt je tijdens de hele cursus. Ze geeft feedback en praktische schrijftips en beantwoordt je vragen. Je coach is een bevoegd docent Nederlands met veel ervaring.

Voordat je begint met de cursus kun je een niveaubepaling maken. Hiermee krijgen jij en je taalcoach inzicht in je sterke kanten en in de hiaten in je kennis. Als het nodig is, kun je ook je spelling en grammatica bijspijkeren, denk bijvoorbeeld aan werkwoordspelling, leestekens en het gebruik van verwijswoorden.

Flexibel en in je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je schrijfvaardigheid.

Dit leer je

 • de juiste spelling, leestekens en zinsbouw gebruiken
 • je boodschap helder en klantvriendelijk verwoorden, in de juiste toon
 • je zinnen actief formuleren
 • je taalgebruik afstemmen op je doel en je lezer
 • goede alinea's maken
 • alinea's combineren in een heldere tekst
 • verschillende soorten teksten schrijven

Wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die jij aanlevert.

Dit bereik je met de cursus

Aan het eind van de cursus heb je geleerd om kritisch te kijken naar je teksten. Je weet nu hoe je spelfouten en interpunctiefouten kunt herkennen én vermijden. Je kunt je boodschap kort en bondig formuleren op een leesvriendelijke manier. Ook ben je je bewust van je woordkeus en de toon die je gebruikt als je schriftelijk communiceert met externe relaties en collega's.

Foutloos schrijven voor je werk

 • € 975 all-in
 • ook met STAP-budget
 • flexibele planning
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint bezit het NRTO keurmerk

Bestellen

De cursus kost € 975. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.

STAP-budget

Deze cursus kun je volgen met je STAP-budget. Voor je aanvraag heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Je kunt je bij ons aanmelden voor dit aanmeldingsbewijs. Er zijn geen kosten aan verbonden.

STAP-aanmeldingsbewijs

We nemen contact met je op om je aanmelding verder te bespreken.

Wat is het STAP-budget? Klik hier voor meer info.

Brochure

Wil je de brochure van Foutloos schrijven voor je werk downloaden? Klik dan op de button hieronder.

Download brochure

Cursusduur

Je besteedt in totaal 24 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning. Met een tijdsbesteding van 2 uur per week bijvoorbeeld ben je dan 12 weken bezig. Maar korter of langer kan ook. De planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk.

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is 2F/B1 (vmbo, mbo 1 t/m 3). Het eindniveau van de cursus is 3F/B2.

Afronding

Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Wil je een persoonlijk advies? Bel dan met een van onze taalcoaches, telefoon : 085 401 81 36

Toch niet helemaal wat je zoekt?

In de cursus Heldere zakelijke teksten schrijven plan je met je taalcoach drie keer een meeting via Zoom of Teams. Hierin kun je onderwerpen bespreken die je lastig vindt of waarover je extra uitleg wilt. Daarnaast begeleidt je persoonlijke taalcoach je. Je kunt haar vragen stellen over de opdrachten en over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Ze geeft op vaste momenten gerichte feedback en schrijftips. Deze cursus kun je ook volgen met je STAP-budget.

Braint heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met individuele begeleiding. Braint traint als preferred supplier het personeel van onder andere KPN, Rabobank, KLM en Aegon.


Braint bezit het NRTO-keurmerk
NRTO

Klanten over braint

"De cursus doorloop je in eigen tijd en hierdoor makkelijk in te plannen. De taalcoach geeft ruime tijd waarin je opdrachten kunt uitwerken en waarop je dan beoordeeld wordt. Dat is een fijne manier van plannen. Cijfer: 9."

Christiaan Janssen

"De cursus doorloop je in eigen tijd en hierdoor makkelijk in te plannen. De taalcoach geeft ruime tijd waarin je opdrachten kunt uitwerken en waarop je dan beoordeeld wordt. Dat is een fijne manier van plannen. Cijfer: 9."

Christiaan Janssen

"Fijn dat er altijd een coach ter beschikking staat en dat er gewerkt wordt met een planning. Zo kun je ook zelf indelen wanneer je aan de cursus werkt. De ene week heb je meer tijd over dan de andere week."

Fatima Bellari - beheerder, caretaker – SSH Student Housing

"De taalcoach is geduldig en duidelijk. Ze neemt de tijd om me de feedback te schrijven en alle fouten die ik heb gemaakt uit te leggen. Ik ben voorstander van deze manier van leren. Ik kan de tijd kiezen die mij het beste uitkomt en er het meeste uit kan halen. De theorie-uitleg is ook duidelijk geschreven."

Le Chen - PUM

"Leerzame modules met korte en duidelijke instructies. De taalcoach is erg vriendelijk, voelt meteen vertrouwd. Bedankt voor de ZEER zinvolle cursus!"

Filiz Ilhan - onderwijsassistent

"Ik schrijf dagelijks brieven en heb elke dag profijt van wat ik geleerd heb. Ook beoordeel ik brieven van anderen, ik kan nu beter uitleggen waarom iets goed of fout is."

"Het resultaat van de cursus is dat ik minder formeel maar wel bondiger en helderder schrijf. Ik let nu op de toon van het bericht en wat ik ermee wil bereiken. Beoordeling : 9"

Patty Scholma - Adviseur Kalsbeek B.V.

"De gebruiksvriendelijkheid waardeer ik hoog en de rol van de taalcoach heb ik als zeer prettig ervaren. Deze manier van e-learning zou ik iedereen aanraden. Ik geef een vette 9 voor deze cursus."

Edward Jansen - vrijwilliger taalcoach NT2

"De samenwerking met Braint is zeer goed. Er wordt meegedacht. Snel gereageerd. Goede uitleg op vragen."

Liesbeth Brouwer - Community Manager Zakelijk KPN Forum