Braint Academy - zakelijk schrijven voor je werk menu
 • Lesvorm: online met individuele begeleiding
 • Cursusduur: flexibel tempo

Je schrijft vaak teksten voor je werk en je wilt helder en klantvriendelijk schrijven zonder taalfouten. In de cursus Foutloos schrijven voor je werk leer je dat. Aan het einde kun jij zakelijke teksten schrijven die passen bij het niveau dat jij wilt bereiken.

Flexibel en op je eigen tempo

Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je schrijfvaardigheid.

Foutloos schrijven voor je werk

 • € 975 all-in
 • flexibele planning
 • individuele begeleiding
 • persoonlijke taalcoach
 • Braint bezit het NRTO keurmerk

Inhoud

Dit leer je

 • de juiste spelling, leestekens en zinsbouw gebruiken
 • je boodschap helder en klantvriendelijk verwoorden, in de juiste toon
 • je zinnen actief formuleren
 • je taalgebruik afstemmen op je doel en je lezer
 • goede alinea's maken
 • alinea's combineren in een heldere tekst
 • verschillende soorten teksten schrijven

Wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die jij aanlevert.

Voordat je begint met de cursus kun je een niveaubepaling maken. Hiermee krijgen jij en je taalcoach inzicht in je sterke kanten en in de hiaten in je kennis. Als het nodig is, kun je ook je spelling en grammatica bijspijkeren, denk bijvoorbeeld aan werkwoordspelling, leestekens en het gebruik van verwijswoorden.

Dit bereik je met de cursus

Aan het eind van de cursus heb je geleerd om kritisch te kijken naar je teksten. Je weet nu hoe je spelfouten en interpunctiefouten kunt herkennen én vermijden. Je kunt je boodschap kort en bondig formuleren op een leesvriendelijke manier. Ook ben je je bewust van je woordkeus en de toon die je gebruikt als je schriftelijk communiceert met externe relaties en collega's.

Online taalcoach

Je taalcoach volgt je voortgang en je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach extra aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten en ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Je coach is een bevoegd docent Nederlands met veel ervaring.

Praktische informatie

Start- en eindniveau

Het startniveau voor de cursus is 2F/B1 (vmbo, mbo 1 t/m 3). Het eindniveau van de cursus is 3F/B2.

Cursusduur

Je besteedt in totaal 24 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning. Met een tijdsbesteding van 2 uur per week bijvoorbeeld ben je dan 12 weken bezig. Maar korter of langer kan ook. De planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk.

Certificaat

Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

Bestel je via je werkgever?

Bestel je via je werkgever en wil je eerst een factuur? Dat is mogelijk. Je kunt de gegevens voor de factuur invullen bij de bestelling. Wij passen dan de factuur aan en mailen deze na de bestelling. Als je hier nog vragen over hebt dan kun je ook even bellen met 085 401 8136.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.
.

Zoek je een opleiding via het UWV?

De cursus Foutloos schrijven voor je werk staat nu ook in het aanbod van het UWV. Wil je deze cursus doen? Neem dan contact op met je werkcoach.

Bestellen

De cursus kost € 975. Dit is inclusief de begeleiding van je taalcoach. Je kunt direct online afrekenen met iDeal of we kunnen je eerst een factuur sturen. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Je bepaalt zelf wanneer je met de cursus begint.
.

Reviews

Fatima Bellari - beheerder, caretaker – SSH Student Housing

Beveelt de cursus aan

"Fijn dat er altijd een coach ter beschikking staat en dat er gewerkt wordt met een planning. Zo kun je ook zelf indelen wanneer je aan de cursus werkt. De ene week heb je meer tijd over dan de andere week."

Stefan van Essen - Rabobank

Beveelt de cursus aan

"In de loop van de training kwam ik er pas achter hoe ik nu vaker vroegere valkuilen weet te voorkomen. Het opfrissen van de regels heeft hier zeker bij geholpen. De taalcoach geeft veel heldere uitleg en tips. Snelle reactie en prettige samenwerking."

Filiz Ilhan - onderwijsassistent

Beveelt de cursus aan

"Leerzame modules met korte en duidelijke instructies. De taalcoach is erg vriendelijk, voelt meteen vertrouwd. Bedankt voor de ZEER zinvolle cursus!"

Le Chen - PUM

Beveelt de cursus aan

"De taalcoach is geduldig en duidelijk. Ze neemt de tijd om me de feedback te schrijven en alle fouten die ik heb gemaakt uit te leggen. Ik ben voorstander van deze manier van leren. Ik kan de tijd kiezen die mij het beste uitkomt en er het meeste uit kan halen. De theorie-uitleg is ook duidelijk geschreven."

Hester Admiraal - Projectmedewerker Koninklijke Bibliotheek

Beveelt de cursus aan

"De cursus is heel bruikbaar voor mijn werk. De dingen die ik heb geleerd zijn direct toepasbaar. Ik heb geleerd dat je ook een zakelijke tekst kan opstellen zonder heel formeel of streng te hoeven zijn. Daarnaast heb ik o.a. geleerd om zinnen actiever te maken. Ik geef de cursus een 10."

Alejandra Carrizoza Sevilla - Royal A-ware

Beveelt de cursus aan

"Ik vind dat deze cursus geeft wat het belooft: Zakelijk schrijven. De rol van de taalcoach is essentieel. Daarmee heb je een aanspreekpunt waar je met een vraag, twijfels, zorgen terecht kunt. Op elke vraag die ik aan Tanja stelde, kreeg ik een vriendelijk en snel antwoord (met extra tips). Ze heeft me echt meer informatie gegeven dan ik had verwacht."

Wesley Scheurwater

Beveelt de cursus aan

"Ik heb de cursus als fijn ervaren. Door de E-cursus was het eenvoudig te studeren naast een fulltime baan. De cursus is heel bruikbaar voor mijn werk. In mijn werk als assistent accountant schrijf ik veel zakelijke e-mails en accountantsdossiers. Ik merk momenteel al verschil in mijn manier van schrijven. Cijfer: 8"

Dianne Jochoms - teamleider Almende College

Beveelt de cursus aan

"Fijn dat je op je eigen tempo de opdrachten kunt maken. Wat ik ook heel prettig vond is dat ik vanwege Corona extra tijd heb gekregen om de cursus af te ronden. Ik merk dat ik nu makkelijker brieven schrijf en fouten die ik eerder maakte, maak ik nu niet meer. Cijfer: 10"

Olaf Pol - commercieel medewerker binnendienst Grolsche Bierbrouwerij

Beveelt de cursus aan

"De cursus is me zeer goed bevallen. Het is prettig om te weten dat je bij het schrijven van een brief of e-mail de regels goed kunt toepassen. Ook de modules spraken me aan. Zeer tevreden, gemakkelijk te bereiken, overzichtelijk en een goede coach. Boordeling: 9!"

Tim Steenbeek / iUsed

Beveelt de cursus aan

"De cursus zelf vind ik erg duidelijk en fijn en is enorm bruikbaar bij het werk wat ik doe! Een dikke 10."

Karin Eenhoorn / projectconsulent Oostwestwonen

Beveelt de cursus aan

"Hele fijne cursus en leerzaam. Taalcoach gaf duidelijke uitleg. "

Patty Scholma - Adviseur Kalsbeek B.V.

Beveelt de cursus aan

"Het resultaat van de cursus is dat ik minder formeel maar wel bondiger en helderder schrijf. Ik let nu op de toon van het bericht en wat ik ermee wil bereiken. Beoordeling : 9"

Erkende kwaliteit NRTO NRTO CRKBO

Heb je vragen?

Wil je een persoonlijk advies? Bel dan met een van onze taalcoaches. Je kunt ons op werkdagen bellen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp.