Taal op niveau met e-coaching menu

Vraag van de week | week 19

Om de zinnen en de alinea's in mijn tekst met elkaar te verbinden, gebruik ik signaalwoorden. Maar of het altijd de goede zijn?

Is het onderstreepte signaalwoord goed? (klik op je keuze en daarna op Antwoorden)

De ervaring leert dat de meeste mensen hun vakantie in de periode van half juli tot half augustus opnemen. Ons bedrijf is gedurende die periode dan ook gesloten. Doordat we onze klanten een goede service willen verlenen, hebben wij besloten dat wij vanaf nu ook tijdens deze periode open zijn.

  1. goed
  2. fout

Antwoorden


De Taalvraag behandelt elke week een taalkundig onderwerp. Onderwerpen van de Taalvraag kunnen zijn: spelling, werkwoordspelling, zinsontleden, het gebruik van leestekens (interpunctie), stijlfouten, of zakelijk schrijven. Als je je hieronder aanmeldt voor de Taalvraag, ontvang je van ons elke week een e-mail met het onderwerp en een link naar de pagina met de Taalvraag. Kijk ook eens in de Taalgids als je uitleg wilt over de regels van de spelling of als je een handig schema voor werkwoordspelling zoekt.

Elke week gratis een Taalvraag in je mailbox?

Archief Taalvragen

Taalvraag van de week 20

Een koppelteken blijft een lastig ding. Ik kijk gewoon of het woord er een beetje goed uitziet. Gok jij ook weleens?

vraag bekijken

Taalvraag van de week 19

Om de zinnen en de alinea's in mijn tekst met elkaar te verbinden, gebruik ik signaalwoorden. Maar of het altijd de goede zijn?

vraag bekijken

Taalvraag van de week 18

Soms vraag ik me plotseling af of ik wel het goede woord kies. Heb jij dat ook weleens?

vraag bekijken

< nieuwere taalvragen