Taal op niveau met e-coaching menu

Cursus Zakelijk Schrijven

flexibele planning

input eigen teksten

Je wilt de kwaliteit verbeteren van de e-mails, brieven en andere teksten die je schrijft voor je werk. Ook houd je zelf graag de regie en zoek je een cursus die je flexibel kunt inplannen. In de cursus Zakelijk Schrijven ga je samen met je persoonlijke taalcoach aan de slag in je eigen online leeromgeving.

Waarom past deze cursus bij jou?

Je kiest zelf je startmoment en je bepaalt samen met je taalcoach je leerdoel(en), zodat je na de cursus heldere en leesvriendelijke teksten schrijft die effect hebben. Als het nodig is, spijker je je spelling en grammatica bij.

Je taalcoach

Tanja van Essen

Tanja van Essen studeerde Nederlands en Geschiedenis aan de Lerarenopleiding te Amsterdam. Heeft ruim 30 jaar ervaring als trainer/docent Nederlands en zakelijk schrijven.

Wat doet je taalcoach?

Je taalcoach geeft je elke twee weken feedback, tips en tools waarmee je verder kunt. Niet alleen met de opdrachten, maar ook met je eigen teksten. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten, maar ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt.

Waarmee ga je aan de slag?

  • helder en klantvriendelijk taalgebruik;
  • kort en krachtig formuleren;
  • het juiste gebruik van leestekens;
  • de indeling van een alinea;
  • de opbouw van een tekst, gekoppeld aan het tekstdoel;
  • het oefenen met de teksten die jij voor je werk schrijft.

Hoeveel tijd besteed je aan de cursus?

Je besteedt ongeveer 20 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning. Een voorbeeld: een planning voor 3 maanden met een tijdsbesteding van 1,5 uur per week. Deze planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk. Aan het eind van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Kosten

De cursus kost € 475,- all-in. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw. Je kunt bestellen op factuur of direct online afrekenen met iDeal. Bestel je namens je werkgever? Laat het ons weten, dan passen we de factuur aan. We nemen binnen 1 werkdag na de bestelling per e-mail contact met je op om de start en de planning af te spreken.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Bel: 085 401 81 36 of stuur een e-mail naar info@braint.nl.

Braint heeft al ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met e-coaching.

Bestellen

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Wil je eerst aan de slag met de taalregels, zodat je zeker weet dat de spelling van de werkwoorden klopt en dat de leestekens op de juiste plek staan? Misschien is dan de cursus Correct Nederlands interessant voor jou.


Braint is lid van

Hoe werkt zo'n cursus nou eigenlijk? bekijk de video
Braint taalvaardigheid - uitleg werkwijze

Klanten over braint

"Ik vind dat deze cursus geeft wat het belooft: Zakelijk schrijven. De rol van de taalcoach is essentieel. Daarmee heb je een aanspreekpunt waar je met een vraag, twijfels, zorgen terecht kunt. Op elke vraag die ik aan Tanja stelde, kreeg ik een vriendelijk en snel antwoord (met extra tips). Ze heeft me echt meer informatie gegeven dan ik had verwacht."

Alejandra Carrizoza Sevilla - Royal A-ware

"Fijn dat je op je eigen tempo de opdrachten kunt maken. Wat ik ook heel prettig vond is dat ik vanwege Corona extra tijd heb gekregen om de cursus af te ronden. Ik merk dat ik nu makkelijker brieven schrijf en fouten die ik eerder maakte, maak ik nu niet meer. Cijfer: 10"

Dianne Jochoms, teamleider Almende College

"De cursus is duidelijk, de website makkelijk in gebruik en je krijgt snel reactie van de taalcoach bij vragen. Voor mij was deze manier van e-learning dan ook zeer geslaagd."

"Ik denk nu veel beter na over de indeling van mijn teksten en gebruik veel minder spreektaal. Op een leuke manier heb ik er heel veel van opgestoken."

"Ik hechtte veel waarde aan de feedback van de taalcoach. Met name in het laatste gedeelte waar ik zelf stukjes moest schrijven vond ik het fijn om te horen wat Tanja ervan vond."

Wie gingen u voor?

  • Aegon
  • KPN
  • MN
  • Corporatie Academie