Taal op niveau met e-coaching menu

Online taalcursus

Direct toegang naar online coaching voor uitstekend resultaat

Cursus Zakelijk Schrijven

flexibele planning

input eigen teksten

Je wilt de kwaliteit verbeteren van de e-mails, brieven en andere teksten die je schrijft voor je werk. Ook houd je zelf graag de regie en zoek je een cursus die je flexibel kunt inplannen. In deze cursus kun je samen met je persoonlijke taalcoach aan de slag in je eigen online leeromgeving.


Bestellen

€ 475,-per deelnemer


met
e-coaching

Wat biedt deze cursus jou?

 • Je kiest zelf je startmoment.
 • Je bepaalt samen met je taalcoach je leerdoel(en).
 • Je werkt aan de cursus op een tijd en plaats die jou uitkomen.
 • Je levert tijdens je cursus eigen teksten aan zodat de cursus aansluit op jouw schrijfprakijk.
 • Je schrijft na de cursus heldere en leesvriendelijke teksten die effect hebben.

Hoe werkt het?

Met je eigen wachtwoord kun je inloggen op elke computer met internetverbinding en heb je toegang tot de opdrachten. In de cursus ga je aan de slag met:

 • actief formuleren, met veel aandacht voor zinsopbouw en interpunctie;
 • kort en krachtig formuleren, zodat de lezer niet 'verdrinkt' in een brij van (non)informatie;
 • de indeling van een alinea en de plaats van de kernzin;
 • het juiste gebruik van verwijs- en voegwoorden;
 • de opbouw van een tekst, gekoppeld aan het tekstdoel;
 • oefeningen in het schrijven van verschillende teksten: informatieve en beschrijvende teksten;
 • e-mails, instructies, wervende teksten, rapportages of klachtafhandelingen.

Als het nodig is, spijker je online je spelling en grammatica bij.

Hoeveel tijd besteed je aan de cursus?

Je besteedt ongeveer 20 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning. Een voorbeeld: een planning voor 3 maanden met een tijdsbesteding van 1,5 uur per week. Deze planning is echter flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk. Aan het eind van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Wat doet je taalcoach?

Je taalcoach geeft je elke twee weken feedback, tips en tools waarmee je verder kunt. Niet alleen met de opdrachten, maar ook met je eigen teksten. Verder geeft ze je een signaaltje bij (dreigende) achterstand. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten, maar ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt.

Tanja van Essen

Tanja van Essen

Studeerde Nederlands en Geschiedenis aan de Lerarenopleiding te Amsterdam. Heeft ruim 30 jaar ervaring als trainer/docent Nederlands en zakelijk schrijven.

Kosten

De cursus kost € 475,- all-in. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw. Je kunt bestellen op factuur of direct online afrekenen met iDeal. We nemen binnen 1 werkdag na de bestelling per e-mail contact met je op om de start en de planning af te spreken.

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op 085 401 81 36 of een e-mail sturen naar info@braint.nl.

Braint heeft al ruim 10 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van online cursussen taalvaardigheid met e-coaching.

Bestellen

Hoe werkt zo'n cursus nou eigenlijk? bekijk de video
Braint taalvaardigheid - uitleg werkwijze

Klanten over braint

"Ik vind dat deze cursus geeft wat het belooft: Zakelijk schrijven. De rol van de taalcoach is essentieel. Daarmee heb je een aanspreekpunt waar je met een vraag, twijfels, zorgen terecht kunt. Op elke vraag die ik aan Tanja stelde, kreeg ik een vriendelijk en snel antwoord (met extra tips). Ze heeft me echt meer informatie gegeven dan ik had verwacht."

Alejandra Carrizoza Sevilla - Royal A-ware

"De cursus is duidelijk, de website makkelijk in gebruik en je krijgt snel reactie van de taalcoach bij vragen. Voor mij was deze manier van e-learning dan ook zeer geslaagd."

"Ik denk nu veel beter na over de indeling van mijn teksten en gebruik veel minder spreektaal. Op een leuke manier heb ik er heel veel van opgestoken."

"Ik hechtte veel waarde aan de feedback van de taalcoach. Met name in het laatste gedeelte waar ik zelf stukjes moest schrijven vond ik het fijn om te horen wat Tanja ervan vond."

Wie gingen u voor?

 • Aegon
 • KPN
 • MN
 • Corporatie Academie