Taal op niveau met e-coaching menu

Online taalcursus

Direct toegang naar online coaching voor uitstekend resultaat

Zakelijk Schrijven

flexibele planning

input eigen teksten

Communiceer je schriftelijk met collega's, klanten of zakelijke relaties? Zijn je spelling en grammatica in orde, maar vind je een tekst goed formuleren lastig? In deze cursus ga je samen met je persoonlijke taalcoach grondig aan de slag met tal van onderwerpen die jou helpen je schrijfstijl te verbeteren. Je coach koppelt haar feedback en tips aan de teksten die je voor je werk schrijft, zodat de cursus aansluit op jouw schrijfpraktijk.


Bestellen

€ 475,-per deelnemer


met
e-coaching

Algemeen

In deze online cursus leer je waar je op moet letten bij het zakelijk schrijven. Je leert hoe je een vraag of een klacht zakelijk en vriendelijk beantwoordt, hoe je de boodschap netjes formuleert en hoe je de tekst het beste kunt indelen. Als het nodig is, spijker je online je spelling en grammatica bij.

Hoe werkt het?

Als je de cursus aanvraagt, hoef je niet direct te beginnen. De startdatum bepaal je zelf. Ook werk je aan de cursus als het jou uitkomt. Met je eigen wachtwoord kun je inloggen op elke computer met een internetverbinding en heb je toegang tot de oefeningen. Je resultaten blijven bewaard. Je kunt zelf je resultaten verwijderen en een oefening nog een keer maken.

Dit leer je

In de cursus ga je aan de slag met:

 • actief formuleren, met veel aandacht voor zinsopbouw en interpunctie;
 • kort en krachtig formuleren, zodat de lezer niet 'verdrinkt' in een brij van (non)informatie;
 • de indeling van een alinea en de plaats van de kernzin;
 • het juiste gebruik van verwijs- en voegwoorden;
 • de opbouw van een tekst, gekoppeld aan het tekstdoel;
 • oefeningen in het schrijven van verschillende teksten: informatieve en beschrijvende teksten;
 • e-mails, instructies, wervende teksten, rapportages of klachtafhandelingen.

Resultaat

Na afloop van deze cursus schrijf je heldere en leesvriendelijke teksten die effect hebben. Je schrijfstijl is prettig zakelijk, je maakt geen fouten en je hebt gemerkt dat zakelijk schrijven ook echt leuk is. De cursus is voor jou geschikt als je schriftelijk communiceert met klanten, collega's of zakelijke relaties of als je dit in de toekomst gaat doen. Je aanvangsniveau is mbo of hoger.

Taalcoach

Je taalcoach geeft je elke twee weken feedback, tips en tools. Ook krijg je een signaaltje bij (dreigende) achterstand. Verder kun je je coach tussendoor altijd vragen stellen over de stof en over taalkwesties die je in je werk tegenkomt.

Tanja van Essen

Tanja van Essen

Studeerde Nederlands en Geschiedenis aan de Lerarenopleiding te Amsterdam. Heeft ruim 30 jaar ervaring als trainer/docent Nederlands.

Duur

Je besteedt ongeveer 20 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning. Aan het eind van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Kosten

De cursus kost € 475,- all-in. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over de cursus? Klik hieronder op de button en laat het ons weten. We reageren zo snel mogelijk.

Stel je vraag

Hoe werkt zo'n cursus nou eigenlijk? bekijk de video
Braint taalvaardigheid - uitleg werkwijze

Klanten over braint

"Ik vind dat deze cursus geeft wat het belooft: Zakelijk schrijven. De rol van de taalcoach is essentieel. Daarmee heb je een aanspreekpunt waar je met een vraag, twijfels, zorgen terecht kunt. Op elke vraag die ik aan Tanja stelde, kreeg ik een vriendelijk en snel antwoord (met extra tips). Ze heeft me echt meer informatie gegeven dan ik had verwacht."

Alejandra Carrizoza Sevilla - Royal A-ware

"De cursus is duidelijk, de website makkelijk in gebruik en je krijgt snel reactie van de taalcoach bij vragen. Voor mij was deze manier van e-learning dan ook zeer geslaagd."

"Ik denk nu veel beter na over de indeling van mijn teksten en gebruik veel minder spreektaal. Op een leuke manier heb ik er heel veel van opgestoken."

"Ik hechtte veel waarde aan de feedback van de taalcoach. Met name in het laatste gedeelte waar ik zelf stukjes moest schrijven vond ik het fijn om te horen wat Tanja ervan vond."

Wie gingen u voor?

 • Aegon
 • KPN
 • MN
 • Corporatie Academie