Taal op niveau met e-coaching menu

Met e-coaching

Direct toegang naar online coaching voor uitstekend resultaat

Zakelijk Engels

flexibele planning

input eigen teksten

Communiceer je schriftelijk in het Engels met collega's, klanten of zakelijke relaties? Vind je een tekst goed formuleren "nog een dingetje" of is grammatica juist lastig? Dan past deze cursus helemaal bij jou! In je eigen online leeromgeving ga je samen met je persoonlijke taalcoach grondig aan de slag met tal van onderwerpen die jou helpen je Engelse schrijfvaardigheid te verbeteren.

Bestellen

€ 475,-per deelnemer

Algemeen

In deze cursus vol oefeningen uit je eigen werk leer je waar je op moet letten bij het zakelijk schrijven in het Engels. Je leert hoe je een zin goed formuleert, wat de verschillen zijn met het Nederlands en hoe je zinnen en alinea's combineert tot een heldere tekst.

Hoe werkt het?

Met je eigen wachtwoord kun je inloggen op elke computer met een internetverbinding en heb je toegang tot de oefeningen. Je resultaten blijven bewaard. Je kunt zelf je resultaten verwijderen en een oefening nog een keer maken.

Dit leer je

In de cursus ga je aan de slag met:

 • actief formuleren, met veel aandacht voor zinsopbouw en interpunctie;
 • formeel, informeel en standaard taalgebruik;
 • openings- en slotzinnen;
 • het maken van een goede alinea;
 • het combineren van alinea's in een heldere tekst;
 • oefeningen in het schrijven van verschillende soorten teksten, zoals: geven van informatie, bevestigen van een afspraak, afhandelen van een klacht.
 • zo nodig: spelling & grammatica (tenses, verbs, word order, passive, relative clauses en meer).

Resultaat

Na afloop van deze cursus schrijf je heldere en leesvriendelijke teksten in het Engels. Je schrijfstijl is prettig zakelijk, je maakt geen fouten en je hebt gemerkt dat zakelijk schrijven in het Engels leuk is en dat je er echt wat mee bereikt.

De cursus is voor jou geschikt als je teksten, zoals e-mails, brieven en rapportages in het Engels schrijft. Je aanvangsniveau is mbo of hoger.

Taalcoach

Je taalcoach geeft elke twee weken feedback en tips en geeft een signaaltje bij (dreigende) achterstand. Verder kun je je coach tussendoor altijd vragen stellen over de stof. Dit geldt ook voor taalvragen over teksten die je voor je werk schrijft. Je coach denkt met je mee en geeft uitleg en tips. Je coach is een bevoegd docent Engels.

Duur

De cursus duurt 3 maanden met een gemiddelde tijdsbesteding van 1,5 uur per week. Je kunt op elk moment beginnen. In overleg met de taalcoach kun je de planning aanpassen, bijvoorbeeld in verband met vakantie. Aan het eind van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Kosten

De cursus kost € 475,- all-in. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.

Bestellen

Hoe werkt zo'n cursus nou eigenlijk? bekijk de video
Braint taalvaardigheid - uitleg werkwijze

Klanten over braint

"Ik was blij met Sandra als taalcoach. Niet alleen gaf ze goede, opbouwende feedback waar ik iets mee kon, zij wist mij ook te prikkelen en te motiveren om steeds het beste uit mijzelf te halen tijdens te cursus, waar ik haar dankbaar voor ben."

"Niet pusherig of erg schools, dus je moet zelf de discipline hebben om aan je opdrachten te werken en je huiswerk te doen. Hoe meer input jezelf geeft, des ter meer en beter feedback gegeven wordt. Ik vind dat prettig werken. Je bepaalt zelf je succes."

Wie ging u voor?

 • Aegon
 • KPN
 • MN
 • Corporatie Academie