Taal op niveau met e-coaching menu
Zakelijk Schrijven

€ 475,-per deelnemer

Online cursus met e-coaching

Inschrijven

Communiceer je schriftelijk met collega's, klanten of zakelijke relaties? Zijn je spelling en grammatica in orde, maar vind je een tekst goed formuleren lastig? Dan past deze cursus helemaal bij jou! In je eigen online leeromgeving ga je samen met je persoonlijke taalcoach grondig aan de slag met tal van onderwerpen die jou helpen je schrijfstijl te verbeteren.

Algemene omschrijving

In deze cursus vol oefeningen uit je eigen werk leer je waar je op moet letten bij het zakelijk schrijven. Je leert hoe je een vraag of een klacht zakelijk en vriendelijk beantwoordt, hoe je de boodschap netjes formuleert en hoe je de tekst het beste kunt indelen. Als het nodig is, spijker je online je spelling en grammatica bij.

Resultaat van de cursus

Na afloop van deze cursus schrijf je heldere en leesvriendelijke teksten die effect hebben. Je schrijfstijl is prettig zakelijk, je maakt geen fouten én je hebt gemerkt dat zakelijk schrijven ook echt leuk is.

Doelgroep

De cursus is voor jou geschikt als je schriftelijk communiceert met klanten, collega's of zakelijke relaties of als je dit in de toekomst gaat doen. Je aanvangsniveau is mbo of hoger.

Werkwijze: online met taalcoach

Deze cursus volg je online. In je eigen leeromgeving vind je de theorie, maak je de opdrachten en oefen je volop met je nieuwe schrijfstijl (en als het nodig is met spelling & grammatica). Via het portaal heb je ook contact met je taalcoach.

De cursus

Je gaat aan de slag met:

 • actief formuleren, met veel aandacht voor zinsopbouw en interpunctie;
 • kort en krachtig formuleren, zodat de lezer niet 'verdrinkt' in een brij van (non)informatie;
 • de indeling van een alinea en de plaats van de kernzin;
 • het juiste gebruik van verwijs- en voegwoorden;
 • de opbouw van een tekst, gekoppeld aan het tekstdoel;
 • oefeningen in het schrijven van verschillende teksten: informatieve en beschrijvende teksten, e-mails, instructies, wervende teksten, rapportages of klachtafhandelingen.

Online leeromgeving

Je krijgt drie maanden lang toegang tot je eigen online leeromgeving. Hier vind je:

 • je persoonlijke coachingspagina
 • je planning en de cursusinstructies
 • opdrachten en oefenmateriaal
 • uploadmogelijkheid voor eigen werk
 • de theorie
 • en meer

Taalcoach

Je taalcoach houdt je voortgang in de gaten, geeft feedback en tips, geeft een signaaltje bij (dreigende) achterstand en beantwoordt vragen over de stof. Ook kun je taalvragen uit je werk stellen. Je coach schrijft geen teksten voor je (dat moet je zelf doen), maar denkt wel met je mee en geeft tips en tools. Je coach is een bevoegd docent Nederlands.

Duur van de cursus

De cursus duurt gemiddeld 3 maanden. Je kunt op elk moment beginnen. In overleg met de taalcoach kun je de planning aanpassen, bijvoorbeeld in verband met vakantie. Aan het eind van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Aanvangsniveau

mbo/hbo

Studiebelasting

We adviseren je 1,5 uur per week te besteden aan de cursus, dan ben je op tijd klaar. Je oefent op de plaats en tijd die jou het beste uitkomen.

Kosten

De prijs van de cursus is € 475,-. Er zijn geen bijkomende kosten.

Inschrijven

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. Voor meer informatie Zakelijk Schrijven Incompany

Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.