Taal op niveau met e-coaching menu
Zakelijk Engels

€ 475,-per deelnemer

Online cursus met e-coaching

Inschrijven

Communiceer je schriftelijk in het Engels met collega's, klanten of zakelijke relaties? Vind je een tekst goed formuleren "nog een dingetje" of is grammatica juist lastig? Dan past deze cursus helemaal bij jou! In je eigen online leeromgeving ga je samen met je persoonlijke taalcoach grondig aan de slag met tal van onderwerpen die jou helpen je Engelse schrijfvaardigheid te verbeteren.

Algemene omschrijving

In deze cursus vol oefeningen uit je eigen werk leer je waar je op moet letten bij het zakelijk schrijven in het Engels. Je leert hoe je een zin goed formuleert, wat de verschillen zijn met het Nederlands en hoe je zinnen en alinea's combineert tot een heldere tekst.

Resultaat van de cursus

Na afloop van deze cursus schrijf je heldere en leesvriendelijke teksten in het Engels. Je schrijfstijl is prettig zakelijk, je maakt geen fouten én je hebt gemerkt dat zakelijk schrijven in het Engels leuk is en dat je er echt wat mee bereikt.

Doelgroep

De cursus is voor jou geschikt als je teksten, zoals e-mails, brieven en rapportages in het Engels schrijft. Je aanvangsniveau is mbo of hoger.

Werkwijze: online met taalcoach

Deze cursus volg je online. In je eigen leeromgeving vind je de theorie, maak je de opdrachten en oefen je volop met je nieuwe schrijfstijl. De instructies en uitleg zijn er in het Nederlands én in het Engels te vinden. Via het portaal heb je ook contact met je taalcoach.

De cursus

Je gaat aan de slag met:

 • actief formuleren, met veel aandacht voor zinsopbouw en interpunctie
 • formeel, informeel en standaard taalgebruik
 • openings- en slotzinnen
 • het maken van een goede alinea
 • het combineren van alinea's in een heldere tekst
 • oefeningen in het schrijven van verschillende teksten: informatieve en beschrijvende teksten, e-mails, instructies, wervende teksten, rapportages of klachtafhandelingen
 • zo nodig: spelling & grammatica (tenses, verbs, word order, passive, relative clauses en meer)

Coachingspagina

Je krijgt drie maanden lang toegang tot je eigen online leeromgeving. Hier vind je:

 • je persoonlijke coachingspagina
 • je planning en de cursusinstructies
 • opdrachten en oefenmateriaal
 • uploadmogelijkheid voor eigen werk
 • de theorie
 • en meer

Intensieve coaching door de taalcoach

Je taalcoach houdt je voortgang in de gaten, geeft feedback en tips, geeft een signaaltje bij (dreigende) achterstand en beantwoordt vragen over de stof. Ook kun je taalvragen uit je werk stellen. Je coach schrijft geen teksten voor je (dat moet je zelf doen), maar denkt wel met je mee en geeft uitleg en tips. Je coach is een bevoegd docent Engels.

Duur van de cursus

De cursus duurt gemiddeld 3 maanden. Je kunt op elk moment beginnen. In overleg met de taalcoach kun je de planning aanpassen, bijvoorbeeld in verband met vakantie. Aan het eind van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Aanvangsniveau

mbo/hbo

Studiebelasting

We adviseren je 1,5 uur per week te besteden aan de cursus. Je oefent op de plaats en tijd die jou het beste uitkomen.

Kosten

De cursusprijs is € 475,- all-in voor drie maanden.

Inschrijven

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. Voor meer informatie Zakelijk Engels Incompany

Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.