Taal op niveau met e-coaching menu
Correct Nederlands

€ 375,-per deelnemer

Online cursus met e-coaching

Inschrijven

Wil je foutloze (zakelijke) teksten schrijven? Zeker weten dat je spelling klopt en dat je geen stijlfouten meer maakt? Dan is de cursus Correct Nederlands iets voor jou! Met deze cursus leer je de regels van de Nederlandse spelling & grammatica zo goed toepassen, dat je beter en met meer plezier gaat schrijven. Oftewel: je leert lekker schrijven in foutloos Nederlands.

Algemene omschrijving

In je eigen online leeromgeving ga je samen met je persoonlijke taalcoach grondig aan de slag met tal van oefeningen (ook uit je eigen werk) waarmee jij je taalniveau verbetert. Je leert over werkwoordspelling en interpunctie maar ook waar je nog meer op moet letten bij het schrijven, zoals helder formuleren.

Resultaat van de cursus

Na afloop van deze cursus ken je de taalregels en weet je hoe je ze moet toepassen. Je taalniveau is hoger geworden en je hebt gemerkt dat zakelijk schrijven veel leuker is geworden.

Doelgroep

De cursus is voor jou geschikt als je schriftelijk communiceert met klanten, collega's of zakelijke relaties of als je dit in de toekomst gaat doen. Het aanvangsniveau is vmbo of hoger.

Werkwijze: online met taalcoach

Deze cursus volg je online. In je eigen leeromgeving vind je de theorie, maak je de opdrachten en oefen je volop met spelling & grammatica en je nieuwe schrijfstijl. Via dit portaal heb je ook contact met je taalcoach.

De cursus

Voordat je met de cursus begint, doe je een online test om je startniveau te bepalen. De test bestaat uit 45 vragen en duurt ongeveer 25 minuten. De taalcoach van Braint geeft feedback op je resultaat en maakt vervolgens voor jou een cursus op maat.

Vervolgens ga je aan de slag met:

  • spelling
  • werkwoordspelling
  • interpunctie
  • het herkennen van stijlfouten

De cursus is verdeeld in niveaus; de kennis van ieder niveau heb je nodig voor het volgende niveau. Op deze manier zie je snel je zwakke punten en daar kun je dan extra op trainen. De onderdelen van de cursus zijn gekoppeld aan de niveaus van het Referentiekader European Framework.

Online leeromgeving

Je krijgt drie maanden lang toegang tot je eigen online leeromgeving. Hier vind je:

  • je persoonlijke coachingspagina
  • je planning en de cursusinstructies
  • opdrachten en oefenmateriaal
  • uploadmogelijkheid voor eigen werk
  • de theorie
  • en meer

Intensieve coaching door de taalcoach

Je taalcoach houdt je voortgang in de gaten en heeft inzicht in je resultaten. Hiaten in je kennis komen zo aan het licht en daarmee ga je met hulp van de coach grondig aan de slag. De taalcoach geeft je elke twee weken online feedback op je oefeningen met voorbeelden uit de praktijk. Ook kun je taalvragen uit je werk stellen. Je coach is een bevoegd docent Nederlands.

Duur van de cursus

De cursus duurt gemiddeld 3 maanden. Je kunt op elk moment beginnen. In overleg met de taalcoach kun je de planning aanpassen, bijvoorbeeld in verband met vakantie. Aan het eind van de cursus ontvang je een bewijs van deelname. Het eindniveau van de cursus is B2/C1.

Aanvangsniveau

vmbo/mbo/hbo

Studiebelasting

We adviseren je 1,5 uur per week te besteden aan de cursus. Je oefent op de plaats en tijd die jou het beste uitkomen.

Kosten

De prijs van de cursus is € 375,-. Er zijn geen bijkomende kosten.

Inschrijven

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. Voor meer informatie Spelling en Grammatica Incompany

Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.