image description

Individueel Traject Schrijfcoaching

Persoonlijk en creatief schrijven

 • Individueel Traject Schrijfcoaching

  Individueel
  € 1250,- per deelnemer
  De deelnemer vindt het belangrijk dat de schriftelijke communicatie met klanten en relaties helder en eenvoudig is geformuleerd. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat deze communicatie niet standaard is maar toegespitst op de situatie van de lezer. Hij wil daarom op een meer persoonlijke en creatieve manier leren schrijven. Dit wil hij samen doen met een taalcoach van Braint die hem zowel face to face als online begeleidt.

  Het traject
  Het traject begint met een online 0-meting. Hiermee krijgen de deelnemer en de taalcoach inzicht in het taalniveau. Daarnaast levert de deelnemer enkele door hem geschreven teksten aan. In week 2 vindt de eerste incompany bijeenkomst plaats. Hierin geeft de coach feedback op de 0-meting en de aangeleverde teksten. Er vindt een finetuning plaats op het vervolg: een keuze van online schrijfopdrachten en, waar nodig, extra oefeningen spelling en grammatica. Daarnaast heeft de deelnemer uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen en onderwerpen in te brengen.

  In het vervolg van het traject levert de deelnemer regelmatig teksten aan waarmee hij en de coach intensief aan de slag gaan. De coach krijgt daardoor steeds meer inzicht in de wensen en de behoeften van de deelnemer en samen stemmen ze het verdere verloop van het traject daarop af. Signaleert de taalcoach knelpunten? Dan besteedt hij daar extra aandacht aan en zorgt hij voor meer of gerichter online oefenmateriaal. Op deze manier versterken de bijeenkomsten en het online traject elkaar.

  De tweede bijeenkomst vindt plaats in week 6. De deelnemer en de coach evalueren dan de resultaten. Op basis hiervan wordt het programma voor het vervolg samengesteld.

  Online leeromgeving
  De deelnemer krijgt drie maanden lang toegang tot zijn eigen online leeromgeving. In de online leeromgeving vindt hij:

  •  gericht oefenmateriaal
  •  oefenmateriaal spelling en grammatica    
  •  uploadmogelijkheid voor eigen werk
  •  het contactcentrum met de taalcoach
  •  mogelijkheid voor start- en eindmeting
  •  de theorie om na te lezen
   

  Contact met trainer/taalcoach
  De taalcoach begeleidt de deelnemer niet alleen tijdens de bijeenkomsten. Via de online leeromgeving speelt hij een actieve rol in het coachen van de deelnemer. Bovendien kan de deelnemer tussendoor contact zoeken en vragen stellen over de stof en over taalzaken waar hij in het werk tegenaan loopt.


  Zakelijke gegevens

  Cursusvorm - individueel traject
  Deze training is een combinatie van twee bijeenkomsten Zakelijk Schrijven en een online leeromgeving. Gedurende het hele traject wordt de deelnemer intensief begeleid door zijn eigen taalcoach, een bevoegd docent Nederlands.

  Doelgroep
  Dit traject is geschikt voor medewerkers die in korte tijd op een meer persoonlijke en creatieve manier heldere teksten willen leren schrijven.

  Aanvangsniveau
  mbo/hbo

  Studiebelasting
  De bijeenkomsten duren een dagdeel (maximaal 3 uur). Voor het online traject adviseren wij een inzet van 1 uur per week.

  Duur van het traject
  De training duurt 3 maanden. De data van de bijeenkomsten worden in overleg vastgesteld. Aan het eind ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname.

  Kosten
  De prijs van dit individuele traject is € 1250,-, inclusief drie maanden intensieve (online) coaching.

  De prijs is inclusief lesmateriaal, ontwikkelkosten en reistijd. Er zijn geen bijkomende kosten. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.