Taal op niveau met e-coaching menu
Individueel Traject Schrijfcoaching

€ 1450,-per deelnemer

Individueel

Inschrijven

Als je schriftelijk communiceert met klanten of zakelijke relaties, dan is het belangrijk dat je boodschap eenvoudig en helder is geformuleerd. Maar dat niet alleen. Je wilt ook dat je communicatie niet standaard is, maar toegespitst op de lezer. Dat hij zich aangesproken voelt en begrijpt wat je "zegt". Toch?

Algemene omschrijving

Je wilt dus op een meer persoonlijke en creatieve manier schrijven. Maar hoe doe je dat? Samen met een taalcoach van Braint, die jou zowel face to face als online begeleidt in dit intensieve, maar superleuke traject. In een combinatie van drie individuele sessies en intensieve online begeleiding leer jij alles wat je nodig hebt voor een persoonlijke en effectieve communicatie.

Resultaat van het traject

Na afloop van dit traject schrijf je heldere, persoonlijke en leesvriendelijke teksten die effect hebben. Je schrijfstijl is prettig zakelijk, je maakt geen fouten én je hebt gemerkt dat zakelijk schrijven ook echt leuk is.

Doelgroep

Dit traject is voor jou geschikt als je schriftelijk communiceert met klanten of zakelijke relaties of dit in de toekomst gaat doen. Je aanvangsniveau is mbo of hoger.

Werkwijze: individueel

Het traject is een combinatie van drie bijeenkomsten Zakelijk Schrijven en een online leeromgeving. Gedurende het hele traject word je intensief begeleid door je eigen taalcoach, een bevoegd docent Nederlands.

Het traject: maatwerk

We stemmen het traject af op jouw wensen en jouw niveau.

Je begint met een 0-meting. Zo krijgen jij en je coach inzicht in je taalniveau. Daarnaast lever je enkele door jou geschreven teksten aan. In week 2 vindt de eerste individuele bijeenkomst plaats. Hierin krijg je feedback op je 0-meting en de teksten die je hebt aangeleverd. Ook is er afstemming over het vervolg van je persoonlijke traject: een keuze van online schrijfopdrachten en, waar nodig, extra oefeningen spelling en grammatica. Daarnaast krijg je uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen en onderwerpen in te brengen.

In het vervolg van het traject lever je regelmatig teksten aan waarmee jij en je coach intensief aan de slag gaan. De coach krijgt daardoor steeds meer inzicht in jouw wensen en de behoeften. Samen stemmen jullie steeds het verdere verloop van het traject daarop af. Signaleert je coach knelpunten? Dan besteedt hij daar extra aandacht aan en zorgt hij voor meer of gerichter oefenmateriaal. Op deze manier versterken de sessies en het online traject elkaar en ontstaat een traject op maat.

De tweede bijeenkomst vindt plaats in de 5e week. Jij en je coach evalueren de resultaten. Op basis daarvan wordt het programma voor het vervolg samengesteld. Uiteraard is ook hier weer volop gelegenheid tot het stellen van vragen. De derde (laatste) bijeenkomst is in de 8e week van het traject.

Online leeromgeving

Je krijgt drie maanden lang toegang tot je eigen online leeromgeving. Hier vind je:

  • je persoonlijke coachingspagina
  • je planning en de cursusinstructies
  • opdrachten en oefenmateriaal
  • uploadmogelijkheid voor eigen werk
  • de theorie
  • en meer

Taalcoach

Je taalcoach begeleidt je niet alleen bij de bijeenkomsten. Via de online leeromgeving speelt hij een actieve en belangrijke rol bij jouw coaching. Bovendien kun je tussendoor contact zoeken en vragen stellen over de stof en over taalzaken waar je in je werk tegenaan loopt. Je coach is een bevoegd docent Nederlands.

Duur van het traject

Het traject duurt drie maanden. De data en plaats van de bijeenkomsten stellen we in overleg met jou vast. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Aanvangsniveau

mbo/hbo

Studiebelasting

De bijeenkomsten duren 2 uur per keer. Voor online traject adviseren we je 1 uur per week uit te trekken, dan ben je steeds op tijd klaar voor de volgende bijeenkomst.

Kosten

De prijs van dit individuele traject is € 1450,-, inclusief drie maanden intensieve (online) coaching.

Inschrijven

De prijs is inclusief lesmateriaal, ontwikkelkosten en reistijd. Er zijn geen bijkomende kosten. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.