Taal op niveau door e-learning en coaching menu
Individueel Traject Schrijfcoaching

€ 1450,-per deelnemer

Individueel

Inschrijven

De deelnemer vindt het belangrijk dat de schriftelijke communicatie met klanten en relaties helder en eenvoudig is geformuleerd. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat deze communicatie niet standaard is maar toegespitst op de situatie van de lezer. Hij wil daarom op een meer persoonlijke en creatieve manier leren schrijven. Dit wil hij samen doen met een taalcoach van Braint die hem zowel face to face als online begeleidt.

Het traject

Het traject begint met een online 0-meting. Hiermee krijgen de deelnemer en de taalcoach inzicht in het taalniveau. Daarnaast levert de deelnemer enkele door hem geschreven teksten aan. In week 2 vindt de eerste incompany bijeenkomst plaats. Hierin geeft de coach feedback op de 0-meting en de aangeleverde teksten. Er vindt een finetuning plaats op het vervolg: een keuze van online schrijfopdrachten en, waar nodig, extra oefeningen spelling en grammatica. Daarnaast heeft de deelnemer uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen en onderwerpen in te brengen.

In het vervolg van het traject levert de deelnemer regelmatig teksten aan waarmee hij en de coach intensief aan de slag gaan. De coach krijgt daardoor steeds meer inzicht in de wensen en de behoeften van de deelnemer en samen stemmen ze het verdere verloop van het traject daarop af. Signaleert de taalcoach knelpunten? Dan besteedt hij daar extra aandacht aan en zorgt hij voor meer of gerichter online oefenmateriaal. Op deze manier versterken de bijeenkomsten en het online traject elkaar.

De tweede bijeenkomst vindt plaats in de 5e week. De deelnemer en de coach evalueren dan de resultaten tot zover. Op basis hiervan wordt het programma voor het vervolg samengesteld. De derde bijeenkomst is in de 8e week van het traject.

Online leeromgeving

De deelnemer krijgt drie maanden lang toegang tot zijn eigen online leeromgeving. Daar vindt hij:

  • gericht oefenmateriaal
  • oefenmateriaal spelling en grammatica
  • uploadmogelijkheid voor eigen werk
  • het contactcentrum met de taalcoach
  • mogelijkheid voor start- en eindmeting
  • de theorie om na te lezen

Contact met trainer/taalcoach

De taalcoach begeleidt de deelnemer niet alleen tijdens de bijeenkomsten. Via de online leeromgeving speelt hij een actieve rol in het coachen van de deelnemer. Bovendien kan de deelnemer tussendoor contact zoeken en vragen stellen over de stof en over taalzaken waar hij in het werk tegenaan loopt.

Cursusvorm - individueel traject

Deze training is een combinatie van drie bijeenkomsten Zakelijk Schrijven en een online leeromgeving. Gedurende het hele traject wordt de deelnemer intensief begeleid door zijn eigen taalcoach, een bevoegd docent Nederlands.

Aanvangsniveau

mbo/hbo

Studiebelasting

De bijeenkomsten duren een dagdeel (maximaal 3 uur). Voor het online traject adviseren wij een inzet van 1 uur per week.

Duur van het traject

De training duurt 3 maanden. De data van de bijeenkomsten worden in overleg vastgesteld. Aan het eind ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname.

Kosten

De prijs van dit individuele traject is € 1450,-, inclusief drie maanden intensieve (online) coaching.

Inschrijven

De prijs is inclusief lesmateriaal, ontwikkelkosten en reistijd. Er zijn geen bijkomende kosten. Braint is een onderwijsorganisatie en is vrijgesteld van btw.