image description

Taalcursussen

Hebt u een vmbo-, mbo- of hbo-niveau maar voelt u zich onzeker over uw Nederlands of Engels?

 • Taalreparatie

  Online
  € 234,- per deelnemer
  Een foutloze tekst in correct Nederlands is niet voor iedereen even gemakkelijk te produceren. En toch is het voor veel werknemers heel belangrijk in het werk. Deze online cursus is gemaakt voor iedereen die teksten, zoals e-mails, brieven, rapportages en notulen schrijft voor het werk. Onder begeleiding van een taalcoach worden de taalregels van de Nederlandse spelling en grammatica opgefrist en getraind. De deelnemer gaat onder meer aan de slag met spelling, werkwoordspelling, interpunctie, het herkennen van stijlfouten en formuleren.
 • Taalreparatie Plus

  Online
  € 375,- per deelnemer
  Taalreparatie Plus met intensieve coaching is een e-learning cursus waarbij de deelnemer de taalregels van de Nederlandse spelling en grammatica opfrist en traint. Het doel is om een tekst zonder fouten te schrijven en samen met de online coach gaat de deelnemer aan de slag om dit te bereiken. De deelnemer gaat onder meer aan de slag met spelling, werkwoordspelling, interpunctie, het herkennen van stijlfouten en formuleren.
 • Klantgericht Schrijven

  Online
  € 475,- per deelnemer
  Deze online cursus is bedoeld voor medewerkers die zich verder willen ontwikkelen in het goed formuleren van zinnen en het schrijven van effectieve, leesvriendelijke teksten. De cursus wordt individueel gevolgd, met intensieve begeleiding van een taalcoach. Door coaching "on the job" kan de deelnemer de onderwerpen die hij in de cursus oefent meteen toepassen in de eigen schrijfpraktijk.
 • Spelling & Grammatica Incompany

  Mix van online en klassikaal
  € 2850,-max. 8 deelnemers
  Met deze training leert de deelnemer in slechts twee workshops alles over spelling en grammatica Nederlands en hij leert deze regels toe te passen in zakelijke teksten. Hij leert daarnaast bekende valkuilen bij het schrijven te herkennen en te voorkomen. In een persoonlijke online leeromgeving kan de deelnemer oefenen met de stof uit de workshops en met de algemene spelling & grammaticaregels. Hij kan ook vragen stellen aan de trainer, die hem actief online coacht. Aan het eind van de training schrijft de deelnemer betere zakelijke teksten, zonder fouten.
 • Zakelijk Schrijven Incompany

  Mix van online en klassikaal
  € 2850,-max. 8 deelnemers
  Zakelijk Schrijven Incompany is bedoeld voor medewerkers die de regels van spelling, interpunctie en stijl goed snappen en die zich verder willen ontwikkelen in het goed formuleren van zinnen en het schrijven van effectieve, leesvriendelijke teksten. Kort en bondig schrijven bespaart tijd, van de schrijver en van de lezer. Deze cursus helpt de deelnemer deze stap te maken.
 • Niveaubepaling Spelling & Grammatica Nederlands

  Voor teams en sollicitanten
  € 37,50 per test
  Wilt u van een sollicitant of medewerker weten wat zijn niveau van de Nederlandse taal is? Of wilt u inzicht krijgen in het taalniveau van een compleet team? Dan is deze online niveaubepaling een goede tool. De test staat op zichzelf en is geen onderdeel van een cursus.
 • English Spelling & Grammar

  Online
  € 375,- per deelnemer
  Door de toenemende internationalisering communiceren steeds meer bedrijven in het Engels. Ook de medewerkers moeten dus vaker brieven of e-mails in het Engels schrijven. Hoewel het Nederlandse 'Engels' vrijwel overal ter wereld wordt begrepen, komt het professioneler over als de medewerker foutloos correspondeert. Maar hoe zat het ook alweer met die werkwoordsvormen en grammaticaregels? In deze cursus leert de deelnemer er alles over. De onderwerpen zijn gekoppeld aan de niveaus van het Referentiekader European Framework.
 • Zakelijk Engels

  Online
  € 475,- per deelnemer
  Door de toenemende internationalisering communiceren steeds meer bedrijven in het Engels. Ook de medewerkers moeten dus vaker brieven of e-mails in het Engels schrijven. Hoewel het Nederlandse 'steenkolen Engels' vrijwel overal ter wereld wordt begrepen, komt het professioneler over als de medewerker foutloos correspondeert. Maar hoe zat het ook alweer met die werkwoordsvormen en grammaticaregels?
 • Spelling & Grammar Incompany

  Mix van online en klassikaal
  € 2850,-max. 8 deelnemers
  Met deze training leert de deelnemer in slechts twee workshops alles over spelling en grammatica Engels en hij leert deze regels toe te passen in zakelijke teksten. Hij leert daarnaast bekende valkuilen bij het schrijven in het Engels te herkennen en te voorkomen.
 • Zakelijk Engels Incompany

  Mix van online en klassikaal
  € 2850,-max. 8 deelnemers
  Met deze training leert de deelnemer in slechts twee workshops heldere en goed opgebouwde teksten in het Engels te maken, die prettig lezen. Hij leert daarnaast bekende valkuilen bij het schrijven in het Engels te herkennen en te voorkomen. Ook komen het verschil tussen formeel en informeel taalgebruik aan de orde.
  In een persoonlijke online leeromgeving kan de deelnemer de nieuwe schrijfstijl oefenen, de spelling & grammatica verbeteren en vragen stellen aan de trainer, die hem bovendien actief online coacht. Aan het eind van de training schrijft de deelnemer beter en met meer plezier zakelijke teksten in het Engels.
 • Niveaubepaling Spelling & Grammatica Engels

  Voor teams en sollicitanten
  € 37,50 per test
  Wilt u van een sollicitant of medewerker weten wat zijn niveau van de Engelse taal is? Of wilt u inzicht krijgen in het taalniveau van een compleet team? Dan is deze online niveaubepaling een goede tool. De test staat op zichzelf en is geen onderdeel van een cursus.