image description

Taalcursussen

Hebt u een vmbo-, mbo- of hbo-niveau maar voelt u zich onzeker over uw Nederlands of Engels?

 • Taalreparatie

  Online
  € 234,- per deelnemer
  Een foutloze tekst in correct Nederlands is niet voor iedereen even gemakkelijk te produceren. En toch is het voor veel werknemers heel belangrijk in het werk. Deze online cursus is gemaakt voor iedereen die teksten, zoals e-mails, brieven, rapportages en notulen schrijft voor het werk. Onder begeleiding van een taalcoach worden de taalregels van de Nederlandse spelling en grammatica opgefrist en getraind. De deelnemer gaat onder meer aan de slag met spelling, werkwoordspelling, interpunctie, het herkennen van stijlfouten en formuleren.
 • Taalreparatie Plus

  Online
  € 375,- per deelnemer
  Taalreparatie Plus met intensieve coaching is een e-learning cursus waarbij de deelnemer de taalregels van de Nederlandse spelling en grammatica opfrist en traint. Het doel is om een tekst zonder fouten te schrijven en samen met de online coach gaat de deelnemer aan de slag om dit te bereiken. De deelnemer gaat onder meer aan de slag met spelling, werkwoordspelling, interpunctie, het herkennen van stijlfouten en formuleren.
 • Klantgericht Schrijven

  Online
  € 475,- per deelnemer
  Deze online cursus is bedoeld voor medewerkers die zich verder willen ontwikkelen in het goed formuleren van zinnen en het schrijven van effectieve, leesvriendelijke teksten. De cursus wordt individueel gevolgd, met intensieve begeleiding van een taalcoach. Door coaching "on the job" kan de deelnemer de onderwerpen die hij in de cursus oefent meteen toepassen in de eigen schrijfpraktijk.
 • Zakelijk Engels

  Online
  € 475,- per deelnemer
  Door de toenemende internationalisering communiceren steeds meer bedrijven in het Engels. Ook de medewerkers moeten dus vaker brieven of e-mails in het Engels schrijven. Hoewel het Nederlandse 'steenkolen Engels' vrijwel overal ter wereld wordt begrepen, komt het professioneler over als de medewerker foutloos correspondeert. Maar hoe zat het ook alweer met die werkwoordsvormen en grammaticaregels?
 • Niveaubepaling Spelling & Grammatica Nederlands

  Voor teams en sollicitanten
  € 37,50 per test
  Wilt u van een sollicitant of medewerker weten wat zijn niveau van de Nederlandse taal is? Of wilt u inzicht krijgen in het taalniveau van een compleet team? Dan is deze online niveaubepaling een goede tool. De test staat op zichzelf en is geen onderdeel van een cursus.
 • Niveaubepaling Spelling & Grammatica Engels

  Voor teams en sollicitanten
  € 37,50 per test
  Wilt u van een sollicitant of medewerker weten wat zijn niveau van de Engelse taal is? Of wilt u inzicht krijgen in het taalniveau van een compleet team? Dan is deze online niveaubepaling een goede tool. De test staat op zichzelf en is geen onderdeel van een cursus.
 • Zakelijk Schrijven Incompany

  Mix van online en klassikaal
  € 2850,-max. 8 deelnemers
  Zakelijk Schrijven Incompany is bedoeld voor medewerkers die de regels van spelling, interpunctie en stijl goed snappen en die zich verder willen ontwikkelen in het goed formuleren van zinnen en het schrijven van effectieve, leesvriendelijke teksten. Kort en bondig schrijven bespaart tijd, van de schrijver en van de lezer. Deze cursus helpt de deelnemer deze stap te maken.
 • Correct Schrijven Incompany

  Mix van online en klassikaal
  € 2850,-max. 8 deelnemers
  Een foutloze tekst schrijven is niet voor iedereen even gemakkelijk. Met de blended training Correct Nederlands verhoogt de medewerker de kwaliteit en effectiviteit van e-mails en andere geschreven stukken. Er is vooral aandacht voor het leren toepassen van de taalregels. Deze training is een combinatie van workshops en een e-learning cursus werkwoordspelling, verwijswoorden, interpunctie en het herkennen van veelgemaakte stijlfouten. Braint stelt per deelnemer een individueel traject samen, op basis van het taalniveau.