image description

Cursussen

Hebt u een vmbo-, mbo- of hbo-niveau maar voelt u zich onzeker over uw Nederlands of Engels?

 • Taalreparatie

  € 234,- per deelnemer
  Een foutloze tekst in correct Nederlands is niet voor iedereen even gemakkelijk te produceren. En toch is het voor veel werknemers heel belangrijk in het werk. Deze online cursus is gemaakt voor iedereen die teksten, zoals e-mails, brieven, rapportages en notulen schrijft voor het werk. Onder begeleiding van een taalcoach worden de taalregels van de Nederlandse spelling en grammatica opgefrist en getraind. De deelnemer gaat onder meer aan de slag met spelling, werkwoordspelling, interpunctie, het herkennen van stijlfouten en formuleren.
 • Taalreparatie Plus

  € 375,- per deelnemer
  Taalreparatie Plus met intensieve coaching is een e-learning cursus waarbij de deelnemer de taalregels van de Nederlandse spelling en grammatica opfrist en traint. Het doel is om een tekst zonder fouten te schrijven en samen met de online coach gaat de deelnemer aan de slag om dit te bereiken. De deelnemer gaat onder meer aan de slag met spelling, werkwoordspelling, interpunctie, het herkennen van stijlfouten en formuleren.
 • Klantgericht Schrijven

  € 475,- per deelnemer
  Deze online cursus is bedoeld voor medewerkers die zich verder willen ontwikkelen in het goed formuleren van zinnen en het schrijven van effectieve, leesvriendelijke teksten. De cursus wordt individueel gevolgd, met intensieve begeleiding van een taalcoach. Door coaching "on the job" kan de deelnemer de onderwerpen die hij in de cursus oefent meteen toepassen in de eigen schrijfpraktijk.
 • Zakelijk Engels

  € 475,- per deelnemer
  Door de toenemende internationalisering communiceren steeds meer bedrijven in het Engels. Ook de medewerkers moeten dus vaker brieven of e-mails in het Engels schrijven. Hoewel het Nederlandse 'steenkolen Engels' vrijwel overal ter wereld wordt begrepen, komt het professioneler over als de medewerker foutloos correspondeert. Maar hoe zat het ook alweer met die werkwoordsvormen en grammaticaregels?
 • Klantgericht Schrijven Blended

  mix van online en klassikaal
  in overleg
  Met deze training verhoogt de medewerker de kwaliteit en effectiviteit van e-mails en andere geschreven stukken. Er is vooral aandacht voor het correct gebruik van het Nederlands, structureren van informatie, kernachtig formuleren en helder taalgebruik. Deze training is een combinatie van workshops en een e-learning cursus spelling, grammatica en formuleren. Braint stelt per deelnemer een individueel traject samen, op basis van het taalniveau.