Braint Academy - zakelijk schrijven menu
  • Lesvorm: online met individuele begeleiding
  • Cursusduur: flexibele planning

Werk je of ben je op zoek naar werk, wil je je positie op de arbeidsmarkt versterken? Maak dan gebruik van het STAP-budget. Dit is een subsidie van de overheid. Met het STAP-budget kun je ieder jaar een opleiding of cursus volgen tot € 1.000. Braint Academy biedt verschillende cursussen aan, die je met het STAP-budget kunt volgen.

Het aanvragen van het STAP-budget is verdeeld in tijdvakken en gaat via UWV. Het volgende tijdvak gaat in op maandag 3 juli. Voor je aanvraag heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Wij sturen je dit aanmeldingsbewijs als je je aanmeldt voor een cursus. Dat kan nu al. Als UWV dan na 3 juli je aanvraag heeft goedgekeurd, kun je starten met de training.

Klik op de button hieronder om te zien welke cursussen je kunt volgen en om je aan te melden. Je aanmelding is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Naar de cursussen

Je aanvraag is gratis en vrijblijvend.
.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer/ZZP'er of hebt op dit moment geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder gebruik gemaakt van het STAP-budget.

Hoe vraag je je STAP-budget aan?

Stap 1
Kies de cursus die je wilt volgen en meld je aan via de aanmeldpagina op deze site.

Stap 2
Als je aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je van ons je STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij het UWV.

Stap 3
Dien meteen na de start van het nieuwe aanvraag-tijdvak (3 juli) je STAP-aanvraag in op het STAP-portaal van het UWV. Je krijgt bericht van het UWV als het STAP-budget is toegekend. Je kunt dan beginnen met de cursus.

Stap 4
Braint ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met de opleidingskosten. Jij betaalt dus niets.

Vraag de subsidie op tijd aan

Op maandag 3 juli vanaf 10.00 uur kun je met je aanmeldingsbewijs het STAP-budget aanvragen. Het is dus belangrijk dat je niet te lang wacht. Elke twee maanden is er de mogelijkheid om een aanvraag te plaatsen. Zijn de aanvragen van die twee maanden vergeven? Dan is er wellicht de volgende periode weer een nieuwe kans. Je aanmelding bij Braint is vrijblijvend. Als UWV je STAP-aanvraag heeft goedgekeurd, ben je definitief ingeschreven voor de cursus.

Reviews

Fatima Bellari - beheerder, caretaker – SSH Student Housing

Beveelt de cursus aan

"Fijn dat er altijd een coach ter beschikking staat en dat er gewerkt wordt met een planning. Zo kun je ook zelf indelen wanneer je aan de cursus werkt. De ene week heb je meer tijd over dan de andere week."

Stefan van Essen - Rabobank

Beveelt de cursus aan

"In de loop van de training kwam ik er pas achter hoe ik nu vaker vroegere valkuilen weet te voorkomen. Het opfrissen van de regels heeft hier zeker bij geholpen. De taalcoach geeft veel heldere uitleg en tips. Snelle reactie en prettige samenwerking."

Filiz Ilhan - onderwijsassistent

Beveelt de cursus aan

"Leerzame modules met korte en duidelijke instructies. De taalcoach is erg vriendelijk, voelt meteen vertrouwd. Bedankt voor de ZEER zinvolle cursus!"

Le Chen - PUM

Beveelt de cursus aan

"De taalcoach is geduldig en duidelijk. Ze neemt de tijd om me de feedback te schrijven en alle fouten die ik heb gemaakt uit te leggen. Ik ben voorstander van deze manier van leren. Ik kan de tijd kiezen die mij het beste uitkomt en er het meeste uit kan halen. De theorie-uitleg is ook duidelijk geschreven."

Hester Admiraal - Projectmedewerker Koninklijke Bibliotheek

Beveelt de cursus aan

"De cursus is heel bruikbaar voor mijn werk. De dingen die ik heb geleerd zijn direct toepasbaar. Ik heb geleerd dat je ook een zakelijke tekst kan opstellen zonder heel formeel of streng te hoeven zijn. Daarnaast heb ik o.a. geleerd om zinnen actiever te maken. Ik geef de cursus een 10."

Stefan van der Lubbe - Manager Operations, Square Four

Beveelt de cursus aan

"De cursus is 'studentvriendelijk' zonder 'gepush'. Doe je veelal naast je drukke baan. Heel goed. Voel me serieus genomen en geholpen. De taalcoach gaf haar feedback op de afgesproken momenten. Enthousiast, motiverend en behulpzaam. "

Erkende kwaliteit NRTO NRTO CRKBO

Heb je vragen?

Wil je een persoonlijk advies? Bel dan met een van onze taalcoaches. Je kunt ons op werkdagen bellen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp.