Taal op niveau met e-coaching menu

Cursus Zakelijk Engels

gratis cursus

individuele begeleiding

Deze cursus is volgeboekt.

In de online cursus Zakelijk Engels leer je e-mails en andere teksten schrijven in correct Engels. Je gaat aan de slag met het actief formuleren van zinnen. Hierbij leer je ook het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik én in welke situaties dit taalgebruik past. Als het nodig is, spijker je je kennis van de Engelse spelling en grammatica bij. Je taalcoach geeft je op vaste momenten feedback, tips en tools waarmee je verder kunt. De instructies en uitleg zijn in het Nederlands en in het Engels, aangepast aan de Nederlandse gebruiker.

In het kader van de subsidiemogelijkheid NL leert door heb je de mogelijkheid om deze cursus gratis te volgen binnen de periode van 1 januari 2021 tot 1 augustus 2021. Het doel van deze subsidie is om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Deze regeling geldt zowel voor mensen die (nog) in loondienst werkzaam zijn als voor werkzoekenden. Ben je zelfstandig ondernemer of flexwerker? Ook dan kun je gebruik maken van deze mogelijkheid. Volg je op dit moment een voltijd studie? Dan val je niet onder deze subsidieregeling. Je kunt je nu al inschrijven. Wil je meer lezen over deze subsidie en de voorwaarden, klik dan hier.

Waarom past deze cursus bij jou?

Als je bent gestart met de cursus werk je binnen je planning aan de opdrachten op een tijd en plaats die jou uitkomen. Je bepaalt samen met je taalcoach je leerdoel(en), zodat je na de cursus heldere en leesvriendelijke teksten in het Engels schrijft.

Je taalcoach

Sandra Mitrovic

Sandra Mitrovic studeerde Engelse taal en literatuur. Heeft ruim 20 jaar ervaring als trainer Engels in de zakelijke dienstverlening.

Wat doet je taalcoach?

Je taalcoach volgt je voortgang en heeft inzicht in je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach grondig aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten, maar ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Je coach is een bevoegd docent Engels.

Waarmee ga je aan de slag?

De cursus bestaat uit online oefeningen en online schrijfopdrachten

 • actief formuleren, met veel aandacht voor zinsopbouw en leestekens;
 • formeel, informeel en standaard taalgebruik;
 • openings- en slotzinnen;
 • het maken van een goede alinea;
 • de opbouw van een tekst
 • oefeningen in het schrijven van verschillende soorten teksten;
 • zo nodig: spelling & grammatica (tenses, verbs, word order, passive, relative clauses).

Ook vind je in je leeromgeving uitgebreide theorie met veel voorbeelden.

Engels - Nederlands of Engels – Engels

De theorie, uitleg en instructies zijn in het Nederlands, maar je kunt ook kiezen voor een Engelstalige versie.

Hoeveel tijd besteed je aan de cursus?

Je besteedt ongeveer 20 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning. Een voorbeeld: een planning voor 3 maanden met een tijdsbesteding van 1,5 uur per week. Deze planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk.

Wat leer je?

 • je woordkeus en toon aan te passen aan je doel en je lezer;
 • je zinnen kort en bondig te formuleren;
 • het combineren van alinea's in een heldere tekst;
 • de juiste grammaticale regels toe te passen in een Engelse brief, e-mail of andere tekst.

Ook leer je kritisch te kijken naar je eigen Engelse teksten, fouten te signaleren en deze te verbeteren.

Na afronding van het traject schrijf je leesvriendelijke e-mails, brieven en andere teksten in het Engels die passen bij de doelgroep en de situatie.

Niveaubepaling

Voordat je begint met de cursus, maak je de online niveaubepaling Spelling & Grammatica Engels. Deze toets bestaat uit 51 vragen en geeft inzicht in je parate kennis van tijden, werkwoordsvormen, woordkeuze, woordvolgorde, voorzetsels, uitdrukkingen en meer. De onderwerpen zijn gekoppeld aan het Referentiekader European Framework (A2 – B2+). Het maken van de test duurt ongeveer 30 minuten. Je hebt daarna meteen inzicht in je resultaten.

Je taalcoach maakt een rapportage voor je met daarin feedback op de onderdelen waarvoor je goed hebt gescoord én op de aandachtspunten. Daaraan gekoppeld geeft de taalcoach een gericht advies over de onderwerpen waarmee je in de cursus Zakelijk Engels aan de slag gaat. Op basis van je score kunnen er extra modules worden toegevoegd aan de cursus (nouns, word order, tenses etc.).

Afronding

Nadat je de cursus hebt afgerond, ontvang je een bewijs van deelname. Daarnaast krijg je een E-book met alle theorie die in de cursus is behandeld, zodat je na de cursus een naslagwerk(je) hebt.

Cursus Zakelijk Engels

 • € 0,00
 • 12 weken
 • individuele begeleiding
 • eigen online leeromgeving
 • CRKBO-erkende onderwijsinstelling

Klanten over braint

"Fijne en leuke cursus waarmee je vooral door de oefeningen veel leert. Ook fijn om feedback te krijgen van de taalcoach over onderwerpen waar je nog moeite mee had."

Loes Janssen-Jonkers - KPN

"Ik heb veel aan de cursus gehad omdat ik Engels ook dagelijks gebruik op het werk. De cursus is gebruiksvriendelijk en ik heb veel gehad aan de feedback van de taalcoach."

Frédérique Schreurs - Young Capital

"Ik was blij met Sandra als taalcoach. Niet alleen gaf ze goede, opbouwende feedback waar ik iets mee kon, zij wist mij ook te prikkelen en te motiveren om steeds het beste uit mijzelf te halen tijdens te cursus, waar ik haar dankbaar voor ben."

"Niet pusherig of erg schools, dus je moet zelf de discipline hebben om aan je opdrachten te werken en je huiswerk te doen. Hoe meer input jezelf geeft, des ter meer en beter feedback gegeven wordt. Ik vind dat prettig werken. Je bepaalt zelf je succes."

"De wijze waarop het schrijven van zakelijke e-mails onder de aandacht gebracht wordt sluit aan bij mijn beeld hoe de opbouw van een zakelijke e-mail zou moeten plaatsvinden."

Hoe werkt zo'n cursus nou eigenlijk? bekijk de video
Braint taalvaardigheid - uitleg werkwijze

Wie gingen u voor?

 • Aegon
 • KPN
 • MN
 • Corporatie Academie