Taal op niveau met e-coaching menu

Cursus Correct Nederlands

gratis cursus

individuele begeleiding

In de online cursus Correct Nederlands ga je aan de slag met oefeningen spelling, grammatica, werkwoordspelling, leestekens, verwijswoorden en nog veel meer. Je doel is om een tekst zonder fouten te schrijven. Je taalcoach geeft je feedback, tips en tools waarmee je verder kunt. Je werkt met een flexibele planning zodat je zelf bepaalt waar en wanneer je binnen deze planning aan de cursus werkt.

Waarom past deze cursus bij jou?

Je kiest zelf je startmoment en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt dus aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap de taalregels zodat je na de cursus de taalregels begrijpt en kunt toepassen in je werk.

Je taalcoach

Tanja van Essen

Tanja van Essen studeerde Nederlands en Geschiedenis aan de Lerarenopleiding te Amsterdam. Heeft ruim 30 jaar ervaring als trainer/docent Nederlands en zakelijk schrijven.

Wat doet je taalcoach?

Je taalcoach volgt je voortgang en heeft inzicht in je resultaten. Op basis hiervan geeft ze je op vaste momenten gerichte uitleg en taaltips. Met de onderdelen die minder goed gaan, ga je met hulp van je coach grondig aan de slag. En natuurlijk kun je haar tussendoor altijd vragen stellen over de opdrachten, maar ook over taalkwesties die je in je werk tegenkomt.

Waarmee ga je aan de slag?

  • werkwoordspelling
  • het gebruik van leestekens
  • spelling (volgens de nieuwste regels)
  • verwijswoorden (bijvoorbeeld jou/jouw, u/uw, wat/dat/die)
  • het herkennen van allerlei stijlfouten (bijvoorbeeld: Gebruik ik het goede woord? Schrijf ik hier enkelvoud of meervoud? En nog veel meer.)

Wat bereik je met de cursus?

Je hebt in de cursus geleerd om kritisch te kijken naar je teksten en beruchte taalfouten te herkennen en te vermijden. Je weet nu hoe je de regels van de Nederlandse spelling en grammatica kunt toepassen in de teksten die je voor je werk schrijft.

In je leeromgeving vind je uitgebreide theorie met veel voorbeelden.

Hoeveel tijd besteed je aan de cursus?

Je besteedt in totaal 18 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning, bijvoorbeeld met een tijdsbesteding van 1,5 uur per week. Deze planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk. Je kunt maximaal een half jaar over de cursus doen.

Niveaubepaling

Je taalcoach maakt een rapportage voor je waarin ze feedback geeft op de onderdelen waarvoor je goed hebt gescoord én op de aandachtspunten. Op basis daarvan geeft ze je gericht advies over de onderwerpen waarmee je in de cursus Correct Nederlands aan de slag gaat.

Startniveau

Het startniveau voor de cursus is A2 (vmbo, brugklas havo/vwo).

Afronding

Het eindniveau van de cursus is B2/C1 (eind havo/vwo/mbo4). Nadat je de cursus hebt afgerond, ontvang je een bewijs van deelname. Daarnaast krijg je een E-book met alle theorie die in de cursus is behandeld, zodat je na de cursus een naslagwerk(je) hebt.

Cursus Correct Nederlands

  • € 0,00
  • 12 weken
  • individuele begeleiding
  • eigen online leeromgeving
  • CRKBO-erkende onderwijsinstelling

Klanten over braint

"Fijn dat er altijd een coach ter beschikking staat en dat er gewerkt wordt met een planning. Zo kun je ook zelf indelen wanneer je aan de cursus werkt. De ene week heb je meer tijd over dan de andere week."

Fatima Bellari - beheerder, caretaker – SSH Student Housing

"De taalcoach is geduldig en duidelijk. Ze neemt de tijd om me de feedback te schrijven en alle fouten die ik heb gemaakt uit te leggen. Ik ben voorstander van deze manier van leren. Ik kan de tijd kiezen die mij het beste uitkomt en er het meeste uit kan halen. De theorie-uitleg is ook duidelijk geschreven."

Le Chen - PUM

"Leerzame modules met korte en duidelijke instructies. De taalcoach is erg vriendelijk, voelt meteen vertrouwd. Bedankt voor de ZEER zinvolle cursus!"

Filiz Ilhan - onderwijsassistent

"Ik schrijf dagelijks brieven en heb elke dag profijt van wat ik geleerd heb. Ook beoordeel ik brieven van anderen, ik kan nu beter uitleggen waarom iets goed of fout is."

"Ik vond het leuk en leerzaam en goed te doen in de aangegeven tijd. Ik zal Braint ook aan anderen adviseren."

"De bruikbaarheid is zeer goed. Ik heb elke dag klantcontact en dankzij de cursus kijk ik kritischer naar mijn mails."

Hoe werkt zo'n cursus nou eigenlijk? bekijk de video
Braint taalvaardigheid - uitleg werkwijze